avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu un contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu un contract de colaborare

Cu siguranta aveti alte probleme pe cap, dar n-as fi apelat la voi daca as fi avut pe cine sa intreb. Va rog mult, ajutati-ma! Este prima data cand sunt pusa intr-o astfel de situatie si imi vine greu sa cred ca lucrurile au ajuns pana aici...

Despre ce este vorba:

In iunie 2008 am inceput sa lucrez pentru o firma. La solicitarea mea, am trecut pe contract de colaborare din noiembrie si am incheiat contractul de munca (contabila firmei mi-a confirmat acest lucru).
Am semnat un contract de colaborare in care era prevazut un act aditional care nu a mai fost intocmit, deci nici semnat de vreuna din parti. Prostia mea este ca am apucat sa-mi pun semnatura pe contract fara sa vad intocmit actul aditional. Nu mi s-a dat un exemplar din contract semnat si stampilat, nu am prestat nicio munca in folosul beneficiarului de la semnarea acestui contract, nici nu am incasat vreun ban de la semnarea lui pentru vreo munca.
Beneficiarul m-a amenintat ca doreste alte lucrari decat cele pe care le-am facut in lunile in care am fost angajata si ca va trebui sa muncesc in continuare pentru el in contul acelor bani. Desi, repet, contractul de munca a fost incheiat.
Mentionez ca am solicitat trecerea pe contract de colaborare la 1 noiembrie, iar beneficiarul mi-a inchis cartea de munca cu data de 1 octombrie. Evident, nu m-a platit pe octombrie, desi am lucrat si nici nu m-a instiintat despre data la care mi-a inchis cartea de munca. O alta mentiune ar fi ca banii pe care i-am primit de la firma aceasta au fost dati "in mana", fara fluturas de salariu, fara a fi virati in vreun cont.
Ce ma intereseaza:
Daca pot fi data in judecata in baza contractului de colaborare pe care l-am semnat, cel fara act aditional, desi nu am mai prestat nicio munca pentru beneficiar si nici nu am fost platita.
Daca pot fi data in judecata pentru banii pe care mi i-a platit in cele patru luni de angajare cu contract de munca deoarece nu ii convine munca prestata.
Poate pentru unii dintre voi aceste probleme pot parea niste prostii fara margini, dar pentru mine conteaza foarte mult sa va citesc parerile in legatura cu plangerea mea. Nu mi-am imaginat ca ca dintr-o colaborarea frumoasa se poate ajunge aici...
Va multumesc!
PS : Vreau sa reziliez contractul, dar se pare ca nu se doreste rezolvarea acestei probleme pe cale amiabila, cel putin nu din partea beneficiarului muncii pe care o prestez.

Nu vreau sa mai lucrez pentru persoana respectiva si de aceea ma intereseaza daca pot fi data in judecata.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:15, 11 Decembrie 2008
Pentru activitatea desfasurata in baza contractului de munca nu va poate da in judecata decit daca dfovedeste ca ati creat un prejudiciu. Ar fi bine sa il notificati ca doriti rezilierea contractului de colaborare intrucit presupe prestarea aceleiasi muncii pentru care v-a desfacut contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act aditional, dar plati la zi Ionut198x Ionut198x Buna ziua. Firma care presta servicii catre un client, a fost suspendata, si a fost deschisa o a doua firma care a preluat toate contractele. Practic, ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii PUFACONT PUFACONT daca un om este incadrat cu contract de prestari servicii are dreptul la concediul de odihna? Va multumesc (vezi toată discuția)
Modificare contract colaborare selina123 selina123 Buna seara, Am o problema: am un contract de colaborare in desfasurare cu o firma. Termenul de plata pentru serviciile prestate este de 20 de zile. Acum, ... (vezi toată discuția)