avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare in statia de taxi-Contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare in statia de taxi-Contestatie

Mai intai doresc sa multumesc tuturor pentru efortul pe care il depuneti pentru a ne ajuta!
Fiind parcata (pt 10 min) intr-o statie de taxi cu 8 locuri,GOALA, am constatat la intoarcere ca agentii politiei comunitare stateau sa -mi pazeasca masina, avand deja procesul verbal intocmit.
La refuzul meu de a ma identifica - cu argumentul de a-mi trimite acasa amenda- am fost retinuta cu forta, acest nesimtit stand de fapt agatat de usa masinii .M-a amenintat ca va chema politia rutiera si a si solicitat un echipaj de politie sub motivul ca eu refuz sa-i dau actele pentru complectarea PV.
Prin statie s-a confirmat de catre Pol.rutiera ca se indreapta spre acel loc; mi s-a mai spus ca voi mai primi o amenda si pentru nedetinerea actelor -de la Pol Rutiera- si 2 puncte sanctiune.
Pentru a nu mai complica lucrurile si mai tare, am dat buletinul si am semnat.Mi s-a spus ca se poate achita in 48 ore la Primarie, pana la ora 16.
Chiar am avut bunovointa sa merg pentru a plati -2 zile la rand - prima zi era inchis, fiind trecut de ora 16, a 2-a zi inainte de ora 16 mi s-a comunicat la fel ,ca e inchis.Am fost indreptata spre un alt birou de colectat taxe-care are program pana la16- la fel: INCHIS.

SUNT ATAT DE FURIOASA CA NICI NU MAI GANDESC LIMPEDE.
Am citit pe forum ca daca nu sunt trecute datele persoanei juridice (masina mea este pe firma angajatoare)PV poate
fi lovit de nulitate.
Daca depun contestatie si nu achit in 48 ore, mi se dubleaza amenda ; daca platesc se poate considera recunoasterea faptei - CUM SA PROCEDEZ?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:29, 13 Decembrie 2008
plata amenzii nu echivaleaza recunoasterea faptei. pe de alta parte, daca au trecut mai mult de 48 de ore, deja nu mai aveti posibilitatea de a plati numai 1/2 din cuantumul amenzii. nu are relevanta imprejurarea ca nu ati reusit sa ajungeti pana in ora 16.00 la ghiseu.
multumesc pentru raspuns

stiu ca nu are relevanta ca era inchis, dar am fost prost informata chiar de ei si asta m-a infuriat.
mizez pe faptul ca nu au scris datele firmei in PV desi masina este proprietatea firmei. Nu sunt sigura
insa daca e nul PV in acest caz.
Imi poate da cineva o confirmare?
adelline a scris:

multumesc pentru raspuns

stiu ca nu are relevanta ca era inchis, dar am fost prost informata chiar de ei si asta m-a infuriat.
mizez pe faptul ca nu au scris datele firmei in PV desi masina este proprietatea firmei. Nu sunt sigura
insa daca e nul PV in acest caz.
Imi poate da cineva o confirmare?

Potrivit art. 17 din O.G. nr. 2/2001, un proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor este nul de drept daca nu contine: numele si calitatea agentului constatator, numele si domiciliul contravenientului sau denumirea si sediul daca este persoana juridica, fapta savarsita si data savarsirii acesteia. Din mesaj rezulta ca dvs. vi s-a aplicat amenda, nu persoanei juridice pe numele careia este autoturismul! Verificati daca toate mentiunile prevazute in art. 17 au fost trecute de agent in procesul-verbal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

6 puncte pt ca nu am avut la mine talonul masinii,desii legea spune 4 puncte cyp424 cyp424 buna ziua aseara am mers sa duc masina la garaj,care e situat la 5 case departare de unde locuiesc,si nu am luat nici un act,nici macar telefonul cu ... (vezi toată discuția)
Amenda radar AlexCucu AlexCucu Buna seara, Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza. Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala homerbos homerbos Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 ... (vezi toată discuția)