avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doi asociati, doar unul lucreaza efectiv in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doi asociati, doar unul lucreaza efectiv in firma

Suntem doi asociati in SRL, cu parti egale. Amandoi am investit aceeasi suma, doar ca eu si lucrez in firma.
Nu sunt angajat cu contract.
Cum ar trebui sa gandesc beneficiile mele? Sa cer plata cu ora pe langa profitul la care am dreptul?
Multumesc anticipat pentru orice sugestie/parere.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:22, 9 Mai 2012
Pentru a putea scoate din firma venit pentru dumneavostra, altul decat cel ce vi se cuvine sud forma de dividende la sfarsit de an, in functie de cat profit are firma, trebuie sa aveti un contract de munca cu norma intreaga sau norma redusa. Asta stabiliti impreuna cu asociatul si dupa ce faceti efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate comerciala in concediu de maternitate Iulia Stroea Iulia Stroea Buna ziua, Incepand cu data de 1.10.2010 pana la 1.10.2012 voi fi in concediu de maternitate. In urma discutiei pe care am avut-o cu un expert contabil am ... (vezi toată discuția)
Plata dividende eriklud eriklud Buna am gasit un investitor interesat in planul meu de afaceri, dar cu o conditie: sa incep eu cu 5% din firma, el 95% si cum creste cifra de afaceri asa si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa isi insuseasca asociatii bani din contul societatii gaif gaif Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui. fac ... (vezi toată discuția)