avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot recupera onorariul avocatului?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot recupera onorariul avocatului?

Cum imi pot recupera onorariul pentru avocat pierdut in urma unui proces castigat de mine?
Cel mai recent răspuns: CMirela , utilizator 15:14, 9 Mai 2012
Ce vreti sa spuneti , ca nu am inteles?? Onorariu de Avocat pierdut Pt ca ati castigat un proces?? Adica Dvs va atribuiti meritul Pt castigarea procesului si in considerentul ca av nu a depus nici un efort doriti banii inapoi? Eu asta am dedus
Eu am fost partea vatamata in cadrul unui proces (inculpata si-a si recunoscut vina), numai ca avocatul meu a uitat sa puna la dosar factura privind onorariul platit de mine. In cadrul motivatiei sentintei date scrie ca nu exista asa ceva la dosar si ca atare inculpata nu va plati aceste cheltuieli de judecata. Am facut recurs (din mai multe motive, se-ntelege) si, la fel, cererea mea este respinsa pentru ca sentinta e data deja. Avocatul imi spune acum ca a trimis aceasta factura, dar dupa parerea mea, degeaba a mai depus-o dupa sentinta, daca nu inainte... Am dreptate sau nu? Si mie mi se pare normal sa-mi recuperez acesti bani (e o suma uriasa pentru mine, aproape jumatate din daunele morale care mi s-au dat!).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
CMirela, utilizator
Trebuie cerute pe cale separata. In instanta civila. Luati legatura cu avocatul dvs. sa faca actiunea daca este vina lui ca nu a cerut cheltuielile.
Dar, va mai intreb ceva, suneti sigura ca are chitanta pentru suma aceea? Ati semnat un contract cu el pentru suma respectiva?
Da, am acel contract. Si el, si eu. Avocatul imi spune ca el a depus factura la dosar inainte de darea sentintei, dar eu cred ca a uitat s-o puna! De aceea eu intreb: in cazul in care factura a fost depusa la dosar DUPA darea sentintei, adica inainte de mersul la Curtea de Apel, mai are vreo valoare? Cum mi-a spus si dvs., vom ataca in instanta civila, dar el mi-a spus ca avem o foarte mica sansa sa castigam! Acum el cauta in arhiva ca sa demonstreze ca acolo exista acea factura. Nu cunosc procedurile, dar mie mi se pare logic ca, daca initial factura n-a fost depusa la dosar inainte de primirea sentintei, ci dupa, degeaba se mai face treaba asta! Ca judecatorul nu se apuca el sa verifice tot dosarul. El studiaza doar sentinta si motivarea sentintei, nu?
Pai nu factura trebuia sa o depuna, ci chitanta. Mergeti dvs. la dosar si verificati daca este depusa chitanta respectiva.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru platita si pierduta de avocat cu tot cu dosar ContSters83715 ContSters83715 undeva acum un an, la inceputul procesului civil de pretentii dupa ce am platit taxa de timbru s-a pierdut dosarul avocatului si taxa nu a fost depusa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Într-un proces civil, desfășurat pe durata a doi ... Vera13 Vera13 Bună ziua, Într-un proces civil, desfășurat pe durata a doi ani de zile ( proces câștigat de mine) , dacă am plătit avocatului la aproape fiecare ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata ,pe cale separata ili1 ili1 Buna ziua, In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de ... (vezi toată discuția)