avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua. Am pe cineva in familie care are nevoie de ajutor in legatura cu somajul. A beneficiat in urma cu 3 ani jumate de somaj, pe urma a lucrat 3 luni jumate, apoi a intrat in concediu maternal 2 ani, iar acum a primit preaviz de 20 zile lucratoare si apoi i s-a desfiintat postul. In conditiile date mai poate beneficia de ajutor de somaj? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 9 Mai 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aiba 12 luni cotizate la somaj.
- In cazul celor care au fost in CCC in baza OUG 148/2005 (cum este persoana de care vorbiti) se iau lunile lucrate dupa terminarea CCC si se adauga lunile lucrate inainte de a intra in CCC.

2. In cazul persoanei de care vorbiti ea va avea 1 luna lucrata dupa CCC (perioada de preaviz) la care se adauga cele 3 luni si jumatate lucrate inainte de a intra in CCC, deci in total 4 luni si jumatate (perioada in care a fost in somaj indemnizat nu este perioada de stagiu de cotizare la somaj).

3. - Asadar nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Dar nu strica sa mergeti si la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul si sa intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ionela2682 ionela2682 Buna ziua . contractul de munca incepe in data de 03,07,2012se va incepe suspendarea {CCC} din data 09,05.2014 pe o perioada de 2 ani .Intrebarea mea este :pot ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua si Hristos a inviat! Sunt in concediu de CC (2 ani) care imi expira in cateva luni. Angajatorul deja m-a anuntat ca postul meu s-a desfiintat. ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj, da sau nu? ioiom ioiom Daca o persoana revenita din CCC i se desfiinteaza postul, dar in ultimele 12 luni a avut atat concediu medical pentru ingrijirea copilului in varsta de pina ... (vezi toată discuția)