avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut la asociatia de proprietari sa il scot de la cheltuieli. Mi s-a spus ca se poate, dar ca, pentru ca mai avem o bunica si o matusa care mai vine la noi sa ne ajute cu cei 2 copilasi mici, ar trebui sa le pun si pe ele la cheltuieli... Niciuna nu sta la noi zi si noapte. Vin, stau ceva timp si apoi pleaca. Intrebarea mea este care este legislatia in acest sens, si daca este rea vionta si mi se intampla un abuz. Pentru ca eu stiam ca numai daca cineva sta mai mult de 15 zile zi si noapte, se trece la cheltuieli persoana respectiva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:36, 9 Decembrie 2013
Si un nou nascut cand trebuie adaugat la intretinere? Ca, dupa spusele lui Adriantot "cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare", acesta:
- foloseste apa plata, care nu vine pe teava;
- nu foloseste scara, deoarece pe frigul asta, numai vreme de scos copilul afara nu e;
- gunoiul il ducem noi, ca nu avem ghena in bloc;
- blocul nu are vidanjare;
- este bloc cu 4 etaje, deci nu foloseste liftul;
- nu aprinde sau stinge becul pe scara;
- WC-ul nu-l foloseste, ca are scutece de unica folosinta...

Daca nu exista alte prevederi in statutul asociatiei dv. sau vreo hotarare a AG, bebelusul se trece la intretinere de cum este adus acasa.

Nu discutam ce consuma deoarece ar da dastere la discutii interminabile, fiecare considerandu-se indreptatit sa fie scutit de cate ceva, de plata curentului ca nu iese din casa pentru ca este bolnav, altul de la gaze pentru ca el bea doar un ceai acasa si mananca in oras, altul ca el nu curata zarzavaturi sa faca gunoi si doar isi arunca la cos scrumiera in comparatie cu vecinul care duce la gunoi in fiecare zi doua pungi pline...

Copilul este o persoana si deci trebuie luat in considerare ca atare.
Totusi AG poate face concesii de natura sociala si ramas scris in PV in urma caruia se pot aplica (scutirile) si in liste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)
Numar persoane prezente in apartament asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d Am urmatorul caz: Intr-un apartament din bloc locuieste un batran imobilizat la pat. Copiii sai, plecati din tara, au angajat 3 persoane care lucreaza in ... (vezi toată discuția)