avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare drept din imobil de la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare drept din imobil de la succesiune

Buna ziua,am si mai multe intrebari,anul trecut a murit socrul meu si am fost sa facem succesiunea pe una dintre proprietati pe un apartament,fiecare a primit partea sa din apartament ,as vrea sa va intreb poate soacra mea sa vanda partea ei mie din apartament?apartamentul nu are etabulare sau cadastru facut ,trebuie sa fac pentru a putea sa-mi vanda partea?trebuie acordul la ceilalti proprietari(frati)?
Multumesc si astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: blonzi , utilizator 20:32, 1 Iulie 2012
Soacra poate sa va vanda cota parte din apartament fara acordul celorlalti coindivizari, pentru ca nu transmite bunul in intregul sau, ci doar o cota parte ideala. Pentru a se perfecta vanzarea trebuie, mai intai, sa efectuati inscrierea in cartea funciara (intabulare).
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-succesiune izabela_iza izabela_iza va rog sa-mi spuneti daca tatal meu isi poate vinde partea apartamentului care ia revenit dupa moarte mamei altei persoane fara aprobarea copiilor.va multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune - speta incurcata roberta123 roberta123 Buna ziua. Am sa va prezint o speta mai incurcata, in privinta careia sper ca voi reusi, cu ajutorul Dv sa ii dau de capat. In urma cu multi ani, 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara partaj cyan cyan 1. este posibila vanzarea unei cote-parti dintr-un teren agricol de pe un titlu de proprietate unde sunt mai multi proprietari fara iesire din indiviziune? ... (vezi toată discuția)