avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecerea unui teren+cladire din proprietatea unui SRL ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecerea unui teren+cladire din proprietatea unui SRL catre opers.fizica

Buna ziua ! As avea urmatoarea intrebare : se doreste inchiderea unui srl avand in proprietate un teren+cladire . Cum se poate face transferul proprietatii terenului+cladirii asupra persoanei fizice , care este in acelasi timp unicul actionar al srl-ului , cu costuri minime ?
Cel mai recent răspuns: adrianarr , utilizator 22:46, 9 Mai 2012
Exista doar doua modalitati:
1. Vanzarea.
2. Lichidarea firmei.
Costurile depind de situatia exacta.
Radiati firma in baza art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. La radiere registrul comertului va elibereaza un certificat constatator in baza caruia intabulati terenul/cladirea. Trebuie sa aveti in vedere ca in hotararea de dizolvare a societatii sa specificati toate datele imobilului.
Va multumesc pt sfat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate laka0483 laka0483 Daca am radiat o societate si spatiul ramas in urma radierii revine asociatilor cum ma intabulez sau ce procedura trebuie urmata? (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asociat unic dupa radierea societatii diana petculescu diana petculescu Situatia este urmatoarea: nu pot face carte funciara pe numele meu, pentru bunul imobil ce-mi revine ca asociat unic dupa radierea societatii, fara lichidare, ... (vezi toată discuția)
Radiere firma asociat unic drov drov Buna ziua, Eu am reusit dizolvarea firmei,astept publicarea in MO ca sa trec la radiere.Intrebarea mea este daca Hotararea de repartizare a activelor si ... (vezi toată discuția)