avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere societate

Daca am radiat o societate si spatiul ramas in urma radierii revine asociatilor cum ma intabulez sau ce procedura trebuie urmata?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:48, 10 Noiembrie 2012
Spatiul a apartinut societatii? Daca da, in etapa a II -a a lichidarii trebuia sa depuneti un raport cu atribuirea bunurilor din patrimoniul societatii. In baza acestuia si a rezolutiei de lichidare / radiere se atribuia asociatului bunul respectiv. Cu aceasta rezolutie se face inscrierea in cartea funciara.
Buna seara. Am depus raportul de atribuire. Voiam sa stiu daca mai trebuie alte acte sau ma pot intabula numai pe baza rezolutiei. Si daca da este o lege sau ceva in care sa se specifice acest lucru?
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
laka0483, utilizator
Nu, nu va puteti intabula numai pe baza acestui lucru, trebuie sa mai platiti si 16% impozit pe transferul de proprietate, la valoarea din contabilitate a spatiului daca aceasta are reevaluarile cerute de lege la zi, daca nu trebuie facuta o evaluare acum de un expert ANEVAR si la pretul stabilit de acesta platiti 16%. Va cere si dovada platii impozitului.
Societatea este intabulata pe acel spatiu care este si reevaluat si impozitul este platit pana la sfarsitul anului.Mai trebuie sa platesc 16%? Nu se face numai transferul pe persoana fizica?
Da, trebuie sa platiti 16% care este impozitul pe transfer de proprietate de la persoana juridica la persoana fizica.

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate de pe firma pe persoana fizica (asociat ... weisIA weisIA Transfer proprietate de pe firma pe persoana fizica (asociat unic) Tatal meu a avut o firma avand ca si asociat unic pe el insusi. Aceasta firma avea drept ... (vezi toată discuția)
Cum scap de aport inainte sa lichidez firma nic0l nic0l Buna ziua Am cumparat un spatiu comercial cu aport administrator iar vanzatorul societate platitoare de TVA nu mi-a eliberat factura iar societatea mea nu a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)