Numele meu este V. Petru de profesie electrician medie tensiune.Serviciul meu se desfasoara in ture de trei schimburi astfel;
07.00-15.00 sch 1
15.00-23.00 sch 2
23.00-07.00 sch 3
Programul pe o luna se desfasoara in ture inclusiv in weekend
sch 1 sch 2 sch 1 sch 3
In situatia de mai sus sunt indreptatit sa cer spor de noapte pe orele prestate pe timp de noapte?
Cred ca trebuie facuta distinctie intre cele doua notiuni prevazute la art.125 alin.2 C.mun. ..
asa cum si s-a aratat mai sus , prin precizarea textului de lege, un salariat de noapte este cel care se regaseste intr-una din cele doua situatii .. in acest caz, nu aveti cum sa incalcati legea ...
Salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru,nu din tmpul de lucru lunar,deci puteti acorda fara nicio problema sporul,timpul sau zilnic de lucru se refera la programul de 8 ore.(ori tura este integral calata peste programul de noapte,fie 22-6 fie 23-7)
Art. 125 din Codul muncii care defineşte munca de noapte ca fiind munca prestata între orele 22,00-6,00 se conciliaza cu dispozitiile Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru, care definesc timpul de noapte ca fiind orice perioada de cel putin 7 ore, care include intervalul 24,00 şi 5,00.
Codul Muncii nu s-a pus de acord cu prevederea din Directivele Europene ca si in cazul co,asadar,in prezent,programul de noapte este cel prevazut in cod...
Nu cred ca s-a pus in discutie concordanta intre Codul Muncii si aceasta Directiva .. insa din analiza celor doua acte , reiese clar ca sunt in concordanta ... si nu a spus nimeni ca programul de nopate este altul decat cel mentionat in Codul Muncii ...
Spor de noapte
Georgica112
Buna ziua. Sunt bugetar și aș dori să știu în ce condiții trebuie acordat sporul de noapte. Eu lucrez cel puțin de 3 ori pe luna a câte 24 ore pe zi. ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate noaptea
chistian
buna, am o intrebare, la firma la care lucrez exista o politica interesanta: daca nu se cumuleaza 53 ore lucrate noaptea in timp de o luna, nu se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte sau nu
dscalin
Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)