Buna ziua, sunt in proces cu ultima firma la care am lucrat, patronul neplatindu-mi cateva salarii. Am cazut la intelegere cu ( la rugamintea lui), ca va plati suma in doua transe una pana la sf anului 2009 cealalta in 2010. Convorbirea s-a desfasurat telefonic, mi-a dictat tot, am scris tot, asociata lui aflata de fata a refuzat sa semneze, a semnat fiul patronului care nu are nici o functie in firma dar care co-ordona si organiza zi de zi activitatea. De fata era si un martor tot angajat care are de recuperat bani , acesta a semnat si el documentul.
Ma intereseaza cum se calculeaza termenul de prescriere a creantei ( "3 ani din momentul in care s-a nascut dreptul de a o primi"). Eu vazand ca nu se tine de promisiune l-am dat in judecata in 05.2010. Salarul era din iulie 2009. Cum se calculeaza? din momentul in care l-am dat in judecata sau de la data la care trebuie sa iau salarul?
Multumesc
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul, adica august 2009 - salariul aferent lunii iulie 2009 ... termenul se sfarseste in august 2012.
Actiunea este formulata in termenul de prescriptie ...
Prescriptie
Nikk57
Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, .
Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)