avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Referitor la mostenire-unic mostenitor, procedura , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Referitor la mostenire-unic mostenitor, procedura , costuri

Buna seara..
de curand, tatal meu a decedat.. eu fiind singurul copil.(mostenitor)
as dori sa va intreb care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez !!!! in ceea ce priveste mostenirea..(1 apart) am inteles ca am la dispozitie 3 luni ( fara prea mari taxe) sa declar ca eu sunt mostenitorul lui legal.
. intrebarea mea este .. unde trebuie sa merg ? la notar? cat timp am la dispozitie sa declar acest lucru .....am auzit mai multe variante si m-am cam saturat de raspunsuri evazive sau date in neconostinta de cauza de terte persoane( unii au spus 3 luni, altii 1 an.... si eventual, cei care va-ti confruntat cu astfel de" probleme" va rog sa-mi spuneti de cati bani trebuie sa ma pregatesc (estimativ)...
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danielpbarbu , utilizator 08:18, 11 Mai 2012
singurul? mama nu exista?dupa noul cod civil 1 an pt declaratie.Daca esti singurul mostenitor de ce-ti trebuie declaratia de acceptare a succesiunii? mai multe detalii
Da sunt singurul mostenitor.Tatal meu era divortat de mama mea inca din 1984.
Referitor la declratia de care vb ....a succesiunii. eu am intrebat unde trebuie sa merg , cum trebuie sa procedez si eventual de cati bani trebuie sa ma pregatesc .
Deci ma poate indruma cineva?
Mai multe detalii ...nu sunt.am pus aceasta intrebare in forum deoarece nu stiu care sunt pasii care trebuie sa-i urmez. banuiesc ca la notar trebuie sa merg si sa declar ca eu sunt mostenitorul lui legal (singurul mostenitor), cu siguranta ma va costa X lei, dupa capitolul notar unde ar trebui sa merg. banuiesc ca la circa financiara.... asta am intrebat...deci lucrurile acestea ma intereseaza....
Daca eu in primul mesaj am specificat ca nu exista alti mostenitori decat eu, nu inteleg de ce ati mai intrebat citez.. singurul mostenitor? mama nu exista? etc.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire tibor87 tibor87 Buna ziua ,am o întrebare va rog sa ma ajutati..... Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1981 Mama mea a murit in 2012. Tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament Magda Huiculescu Magda Huiculescu Buna ziua! Pentru succesiunea unui apartament si a 2 terenuri extravilane, dupa vizita la ANAF, care sunt urmatorii pasi? (Intreb pt ca as dori sa ii execut ... (vezi toată discuția)
Donatie de drepturi de mostenitor Emanuel Sieber Emanuel Sieber Buna ziua, mama mea este stabilita in strainatate de 20 de ani. In Romania are doua surori vitrege. Bunica mea, mama celor trei surori (a mamei mele si a ... (vezi toată discuția)