avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament

Buna ziua! Pentru succesiunea unui apartament si a 2 terenuri extravilane, dupa vizita la ANAF, care sunt urmatorii pasi? (Intreb pt ca as dori sa ii execut fara a face vizite suplimentare la notar doar pt a pune o intrebare, dat fiind timpul pierdut in acest scop) Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Magda Huiculescu , utilizator 16:20, 8 Februarie 2018
Ca sa executati un titlu trebuie sa mergeti la executor, nu la notar. Si care sunt pasii pentru ce , mai exact?
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN, Avocat
Permiteti-mi sa reformulez: Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru succesiunea unui apartament dupa ce am inceput succesiunea la notar si am fost la ANAF?
(Nu e vorba de nici o executare, a fost o utilizare nefericita a cuvantului. Este vorba de urmarea unor pasi ca un algoritm.)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul va eliberează certificatul de moștenitor daca nu sunt probleme.
Dacă moștenitorii își contesta drepturile ajungeți la instanța.
Multumesc pt raspuns! Sunt singurul mostenitor dovedit, nu exista nici o problema pe partea asta. Intrebarea mea era: Ce trebuie sa fac dupa ce merg la ANAF? Mai merg undeva sau direct inapoi la notar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fost a ANAF pentru obtinerea unui certificat de atestare fiscala pe numele defunctului, iar restul documentelor le aveti deja procurate, mergeti direct la notar.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune bratubotan bratubotan Vin si eu cu o intrebare privind dezbaterea succesiunii: Care sunt pasii de urmat in cazul dezbaterii succesiunii prin judecatorie? Trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul ambilor parinti eu_roger eu_roger Buna ziua,va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pt. a deveni proprietarul unui apartament ai carui coproprietari sunt ambii mei parinti,decedati la ... (vezi toată discuția)
Testament doinitzaalexei doinitzaalexei In urma decesului tovarasului meu de viata timp de 22 ani , acesta mi a lasat prin testament apartamentul cu toate bunurile existente. Acest testament a fost ... (vezi toată discuția)