avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie nonprofit- certificat constatator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie nonprofit- certificat constatator

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie, cine elibereaza certificatele constatatoare pentru asociatii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SilviaPop , utilizator 10:57, 10 Mai 2012
Certificat constatator pentru ce? Daca va referiti la verificarea identitatii unei asociatii, aceasta se face prin extras din registrul special al asociatiilor
Mi s-a cerut certificat constatator al asociatiei pentru un proiect de finantare, iar cei de la judecatorie mi-au spus ca la ei nu exista asa ceva. Ce fac? Exista pana la urma sau nu? Iar daca da, de unde se ridica acel certificat?
As mai avea o intrebare: asociatiile au CUI?

Va multumesc tare mult,
Silvia Pop
Da. Si ong-urile obtin certificatul fiscal (CUI) de la finante, dupa ce au obtinut actele de inregistrare la judecatorie. Fara acesta nu pot functiona. Acesta poate cuprinde sau nu RO care arata daca sunt su nu inregistrate ca platitor de tva.
Certificatul constatator se obtine numai de la Registrul comertului si e valabil pentru societatile comerciale si reflecta anumite informatii din actele de inregistrare ale firmei, cum ar fi obiectul de activitate dupa codul caen.
Pentru ong cred ca va e de folos ce v-a recomandat colegul mai sus care sa evidentieze ca ong-ul e legal inregistrat.
Va multumesc tare mult pentru ajutorul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)
Existenta asociatie C-tin C-tin Cum (cu ce act/document) se face dovada ca o asociatie (infiintata mai de mult) exista? Concret: pentru un imprumut bancar, banca cere, pe langa actele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in registrul asociatiilor si fundatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la inregistrarea si functionarea in conditii legale a unei asociatii de tip ONG. Mai exact, pentru ... (vezi toată discuția)