avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primele de sarbatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primele de sarbatori

am si eu o nelamurire:un angajator particular este obligat sa ofere prime de sarbatori?si daca da,exista vreun articol,paragraf ceva in lege care sa precizeze cum si pe ce criterii se calculeaza primele de sarbatori si in ce pot consta?cine este cel care decide cat tb sa fie prima,contabilul firmei?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vicsilron , utilizator 11:35, 8 Decembrie 2010
Societatile private pot acorda prime de sarbatori salariatilor.
Primele in general si cele de sarbatori in particular nu sunt obligatorii daca nu sunt prevazute in CIM sau CCM pe unitate.
Cuantumul primelor se stabileste de catre conducerea societatii : patron,administrator, director, alta persoana imputernicita de conducere............ in cazul in care nu sunt prevazute in CIM si CCM in functie de criterii bine stabilite care trebuiesc respectate. Pentru a fi echitabile se pot stabilii diverse criterii de acordare sau pot fi in cunatum egal. Primele de sarbatori pot fi atat in bani cat si in tichete cadou .
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Ce se intampla in cazul in care primele sunt prevazute in CCM dar nu se acorda, sau se acorda, dar numai anumitor categorii de personal.
Unde pot ataca ca nu ma dumiresc, pe Contencios Administrativ sau pe Sectia Litigii de Munca?
Litigiile de munca sunt de competenta Tribunalului Judetean (sectia litigii de munca) în a cărui circumscripţie îşi are domiciliul (reşedinţa sau sediul) reclamantul.
dar la primele de sarbatori ce contributii se retin in momentul acordarii lor?
va rog raspuns urgent!!
multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iulianaadriana iulianaadriana Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul demisiei fara preaviz firma poate sa imi retina bonurile de masa. Mentionez ca demisionez fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza tichetele cadou ? Clau73AR Clau73AR Compania la care lucrez le a acordat tuturor angajaților de sărbători in luna decembrie tichete cadou ca bonus de sărbători. Valoarea minimă a fost 50 ... (vezi toată discuția)
Document introducere tichete de masa anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : societatea doreste sa introduca tichete de masa, cate 11 pentru fiecare salariat, aveti vreun model ... (vezi toată discuția)