avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca periada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca periada determinata

Buna Ziua!Spuneti-mi va rog daca la incetarea unui contract de munca pe durata determinata se intocmeste decizie de desfacere sau acesta inceteaza de la sine.?Nu am facut decizie la un contract ce inceteaza in 03.05.2012 si nici nu l-am trimis prin REGES.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 10 Mai 2012
Art.56 (2) C.mun. : Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Netransmiterea in termen a REVISAL-ului constituie contraventie si poate fi sanctionata cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei de catre inspectorii ITM.

Incetarea c.i.m. se transmite la data incetarii raportului de munca in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere decizie incetare de drept a cim in revisal sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Un salariat a depus o cerere de incetare a raporturilor contractuale precizand ca indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Revisal cim pe perioada determinata alimtexvbi alimtexvbi 1.Pentru decizia de incetare a contractului individual de munca pe perioada determinata, raportata la art 56 lit. j, trebuie depus revisal sau nu? 2.Pentru ... (vezi toată discuția)
Contract cu durata determinata DRAGFLO DRAGFLO DUPA EXPIRAREA CONTRACTULUI CU DURATA DETERMINATA TREBUIE SA FAC INCETAREA SI IN REVISAL SAU EL INCETEAZA DE LA SINE DEOARECE AM TRECUT DATA INCETARII (vezi toată discuția)