Suntem divorţaţi şi avem un copil minor de 12 ani. Am făcut şi un partaj amiabil pentru un apartament. Mai avem împreună achiziţionată o casa la ţară pe care noi părinţii am căzut de comun acord să o donăm copilului. Am stabilit şi curatorul în persoana bunicului (tatăl mamei copilului). Am contactat şi un notar care m-a trimis la judecătorie, judecătoria m-a trimis la autoritatea tutelară şi autoritatea m-a trimis înapoi la notar ca acesta să facă o adresă prin care să ceară aprobarea curatorului de către autoritatea tutelară.
Având în vedere noua legislaţie care în unele părţi le scapă notarilor, primăriilor şi judecătoriilor vă rog să-mi acordaţi un minim ajutor. Mulţumesc anticipat.
Va ducetila notar, acesta va intocmi o adresa catre autoritatea tutelara prin care va cere desemnarea curatiorului pentru actul respectiv. Asa este, s a schimbat legea.
Cote mostenire
bunicumiki
In urma decesului fiului ,au ramas ca mostenitori ; concubina decedatului ,un fiu minor , si mama decedatului . Care sunt cotele de mostenire pentru cei trei. (vezi toată discuția)
Donatie catre minor
gheocont
am inteles ca pentru o donatie de imobil de la un parinte sau bunic catre nepot minor , autoritatea tutelara desemneaza un curator.Va rog mult explicati-mi ... (vezi toată discuția)