avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curator pentru copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curator pentru copil minor

Suntem divorţaţi şi avem un copil minor de 12 ani. Am făcut şi un partaj amiabil pentru un apartament. Mai avem împreună achiziţionată o casa la ţară pe care noi părinţii am căzut de comun acord să o donăm copilului. Am stabilit şi curatorul în persoana bunicului (tatăl mamei copilului). Am contactat şi un notar care m-a trimis la judecătorie, judecătoria m-a trimis la autoritatea tutelară şi autoritatea m-a trimis înapoi la notar ca acesta să facă o adresă prin care să ceară aprobarea curatorului de către autoritatea tutelară.
Având în vedere noua legislaţie care în unele părţi le scapă notarilor, primăriilor şi judecătoriilor vă rog să-mi acordaţi un minim ajutor. Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:39, 10 Mai 2012
Va ducetila notar, acesta va intocmi o adresa catre autoritatea tutelara prin care va cere desemnarea curatiorului pentru actul respectiv. Asa este, s a schimbat legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donaþie copil minor vasily vasily Suntem divorţaţi şi avem un copil minor de 12 ani. Am făcut şi un partaj amiabil pentru un apartament. Mai avem împreună achiziţionată o casa la ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire bunicumiki bunicumiki In urma decesului fiului ,au ramas ca mostenitori ; concubina decedatului ,un fiu minor , si mama decedatului . Care sunt cotele de mostenire pentru cei trei. (vezi toată discuția)
Donatie catre minor gheocont gheocont am inteles ca pentru o donatie de imobil de la un parinte sau bunic catre nepot minor , autoritatea tutelara desemneaza un curator.Va rog mult explicati-mi ... (vezi toată discuția)