avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote mostenire

In urma decesului fiului ,au ramas ca mostenitori ; concubina decedatului ,un fiu minor , si mama decedatului . Care sunt cotele de mostenire pentru cei trei.
Cel mai recent răspuns: bunicumiki , utilizator 12:44, 5 Iunie 2017
Numai fiul minor e mostenitor 100%. Concubina nu e si nici mama deoarece este ascendent si nu vine la mostenire atunci cand exista descendenti.
Copilul fiind minor 9 ani cine il reprezinta concubina (mama copilului) s-au bunica (mama decedatului)
Din cate stiu eu, un minor poate dobândi calitatea de moștenitor și, respectiv, să accepte o moștenire, prin curator numit prin dispoziție al autorității tutelare a primăriei de la domiciliul minorului. Notarul public va efectua o adresă în acest sens către serviciul de autoritate tutelară al primăriei competente. Daca cumva s-a mai schimbat intre timp procedura, un notar prezent aici pe site ne-ar putea lumina
Exact asa este procedura: va adresati unui birou notarial pentru dezbaterea succesiunii, notarul trimite o adresa catre autoritatea tutelara (Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei) pentru desemnarea unui curator special, care sa reprezinte minorul in procedura succesorala dupa tatal sau.
Eu v-as recomanda sa nu fie nici mama, nici bunica, ci alta persoana (o matusa, o nasa, un prieten de familie), pentru ca este posibil ca cei de la autoritatea tutelara sa interpreteze ca e conflict de interese.
In privinta cotelor, mosteneste doar copilul minor.
Concubina si mama nu au nici un drept.
Multumesc pentru raspunsuri , cu stima.. . . . . . . . . .Dl. administrator rog sa inchideti topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maria-Nicole Maria-Nicole Buna ziua. As dori sa aflu daca un copil de 15 ani are dreptul la semnatura pt succesiunea dupa tatal decedat. Va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent pt ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile copil minor - parinte decedat Mesi35 Mesi35 Este o situatie complicatā,sora mea a decedat de curand lasand un minor de 11 ani. Are un credit bancar pentru locuinta suma inca platibila e in jur de 82 mii ... (vezi toată discuția)