avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie catre minor

am inteles ca pentru o donatie de imobil de la un parinte sau bunic catre nepot minor , autoritatea tutelara desemneaza un curator.Va rog mult explicati-mi cine este autoritatea tutelara si unde ma adresez pentru desemnare curator care da il reprezinte pe minor? Explicati mai pe intelesul meu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:25, 14 Mai 2013
Daca donatia este facuta de bunic, reprezentantul minorului in act este unul din parinti. Notarul care va instrumenta actul intocmeste o adresa catre autoritatea tutelara cu proprunerea de desemnare a curatorului in vederea autentificarii contractului donatie. Autoritatea tutelara functioneaza in Primarii. Curatorul va reprezenta si va semna pentru minor in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot bunicii sa ii transmita un imobil nepotului minor? care ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu cum pot bunicii sa ii transmita un imobil nepotului minor? care este solutia cea mai practica pentru ca bunicii sa treaca pe numele nepotului minor un imobil? (vezi toată discuția)
Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)