Buna ziua..As dori sa divortez de sotul meu ..Tin sa precizez ca suntem deja despartiti de 2 ani dar nu legal..Avem impreuna un copil care locuieste cu mine si eu il cresc copilul are 3 ani si 5 luni)..Intre timp sotul meu traieste cu o alta femei.
INTREBAREA:ca sa pot sa obtin custodia totala a copilului tre sa demonstrez ca el traieste cu aceea femeie?..Pot sa angajez un detectiv particular ?..sunt admise probele?..
2:Mai tin sa precizez ca eu nu am servici dar muncesc(video chat ) si din asta ne intretinem..El va incerca sa sa ma santajeze..este un avantaj?..Mai tin sa precizesc ca el in toti acersti 2 ani nu ne-a ajutat cu nimic ..pot demonsta cu veniturrile pe care eu le am ..el nu are servici..
Multumesc si astept raspuns
Da , as dori autoritatea parinteasca unica ..Cum as putea sa dovedesc ca nu ii pasa de copil?Care ar fi primi pasi ?..Nu are un loc de munca ..Nu il viziteaza decat las insistentele mele..In 2 ani la luat 2 weekendurii la domiciliul lui.Nu a pus copilul in pericol..ca nu are timp nici sa il sune ..Nu ia cumparar nici macar o acadea.Nu stie nici unde este gradinita. unde merge copilul .nimic
Am uitat sa intreb..DACA NU ARE NICI UN JOB ..poate sa plateasca pensie alimentara?
Eu zic sa incercati sa va puneti in ordine gandurile si sa luati o decizie in interesul copilului si 'la calm'.
Va trebui sa va obisnuiti cu ideea ca pe dvs va cade greul cu cresterea copilului.
Totodata lasati-l sa-si vada copilul cand vrea si chiar sa se implice cu o idee, cu orice.
Va inteleg oarecum situatia dar cred ca a raspunde acum cu restrictionari de drepturi nu va va ajuta mai tarziu, pe copil nici atat.
DECI: De 2 ani de cand suntem despartiti mi-am pus ordine in ganduri..numai ca acum am considerat ca a venit momentul sa incheeiem si partea cu divortul.Eu vreau sa il viziteze..sunt maleabila..il rog sa vb cu el la telfeon..ii dau bani de banzina sa vina la copil..numai ca, copilul sa il cunosasca si sa se ataseza si de el..ii spun ca tati lui lucraza mult timp si e plecat si nu poate sa vina asa des acasa..inca e mic sa ii explic adevarul...dar as vrea ca pe viitor sa decid numai eu in priviinta copilului..Domne sti cum e ..actele sunt lege..ce e in mana nu-i minciuna..omul in viata se poate schimba .Nu sunt impotriva vizitelor..vreau doar ca eu da decid tot in crestrea copilului.
Va mutumesc
In privinta pensiei, avand in vedere ca nu lucreaza, pensia se va hotari raportat la salariul minim pe economie. Pt un copil se va fixa la maxim 1/4 din acest salariu, max 167.5lei.
In privinta custodiei e destul de complicat, nu veti fi chiar libera chiar daca veti avea autoritate parinteasca unica, cat tata are program de vizita ( daca il va cere) , acesta trebuie respectat , apoi tatal peste ceva timp, poate cere autoritate parinteasca in comun cu dvs, hotararea ce-o veti obtine nu e musai sa ramana in vigoare pana la majoratul copilului.
ca nu-i pasa de copil, puteti dovedi si cu martori
Puteti incerca sa cereti in instanta custodie unica, insa ma tem ca lucrurile vor degenera incepand de atunci. Se pot intelege multe, iar tatal va intelege faptul ca ii interziceti anumite drepturi privind copilul sau.
Chiar si instantele de judecata apreciaza intelegerea partilor, motivand ca acest lucru este cel mai bine pentru copil, iar deciziile se iau doar in acest sens.
Puteti eventual sa precizati in cererea de chemare in judecata ca nu doriti restrictionarea drepturilor de vizitare ale tatalui, insa doriti ca orice decizie importanta privind cresterea si educarea copilului sa o luati dumneavoastra, motivand de ce este mai bine asa pentru copil.
De asemenea, un lucru bun ar fi sa discutati cu tatal inainte sa se trezeasca cu citatia acasa, sa-i spuneti ce va urma si sa-i explicati ca este un lucru necesar dar nu inseamna ca ii interziceti vreun drept.
Diplomatia este totul in astfel de cazuri, altfel lucrurile vor scapa de sub control si veti vedea ca, decat prin tribunale toata viata mai bine sa va intelegeti ca doi oameni maturi.
Custodie copil minor
ciancu
Buna ziua
As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Divortul
pysykmady
Buna ziua,as dori sa stiu si eu cateva amanunte in privinta divortului,eu si sotul nu ne mai intelegem bine deloc,timp de 8 luni de zile am locuit cu parinti ... (vezi toată discuția)