avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Ma aflu in urmatoarea situatie:
Suntem 8 frati, din care 4 din prima casatorie a tatalui (care a fost si legala) si 4 dintr-o relatie (concubinaj). A doua relatie nu a fost legalizata niciodata. In prezent sunt in viata cei 8 frati si concubina. Cei 4 frati rezultati din concubinaj au fost recunoscuti de catre tatal lor. Intrebarea este urmatoarea:
Cum se imparte mostenirea ramasa de la tata (10 ha teren agricol si 2 case)? Concubina are vreun drept? Cei 4 frati rezultati din a doua relatie au drepturi egale cu primii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:08, 10 Mai 2012
Ce a avut in proprietate tata, se imparte egal la cei 8 copii.Concubina nu are drept de mostenire legala
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesorale tex tex Buna seara Ma scuzati ca va deranjez am si eu o mare problema Tatal meu a decedat in urma cu patru luni , de atunci fratele lui mai mare ne face numai ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Doua concubinaje cu copii rodicarodica2010 rodicarodica2010 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Din 1985 pana in 1993 mama mea impreuna cu tatal meu au stat in concubinaj(fara acte) in urma caruia au rezultat ... (vezi toată discuția)