avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot sa fac daca o cerere a fost transmisa prin fax ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot sa fac daca o cerere a fost transmisa prin fax de doua ori si s-au constituit doua dosare distincte?

Spuneti-mi va rog ce se intampla daca din gresala de transmitere prin fax au aparut 2 cereri, respectiv 2 dosare cu 2 termene diferite.
In instanta la primul dosar s-a cerut judecarea la termenul celui de-al doilea dosar?
Este corect,
?
Ce pot pierde in calitate de reclamant in acest caz?
Exceptia litispendentei, respectiv unirea celor doua dosare.
Nu pierdeti nimic. Asa cum a aratat utilizatorul dana_ludmila, invocati exceptia litispendentei, in temeiul art. 163 alin. 1 C. proc. civ. pentru identitate de obiect, de cauza si de persoane, avand aceeasi calitate -"nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte inaintea mai multor instante".
Prin fax nu stiu daca se va considera ca ati sesizat instanta in mod legal.
E posibil sa aveti probleme cu ambele dosare...
Poate exista insa varianta sa va prezentati personal la instanta si sa semnati cererea de chemare in judecata.
Transmiterea prin fax a cererilor sau a altor inscrisuri catre instanta, sunt legale si acceptate. Totusi, sunt unele instante si avocati (fara o anumita aluzie) care nu cunosc aceasta modalitate de transmitere prin fax, iar pentru acest lucru, instantele vor cere lamuriri la primul termen.
Din experienta proprie, precizez ca am trimis astfel de acte catre Curtea de Apel, prin fax, si au fost admise, fara alte solicitari din partea instantei. Totusi, unul dintre judecatori a ramas surprins cand a aflat ca o cerere a fost transmisa prin fax, dar presedintele de complet a confirmat legalitatea acesteia. (am avut si cererea in original pentru a o depune in fata instantei, dar aceasta nu a mai fost acceptata tocmai pentru ca a fost inregistrata prin fax).


Numai bine !
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
ContSters222705, utilizator
Am si eu o intrebare privind aceasta modalitate de a transmite acte: cum se procedeaza pentru ca sa stie cel care primeste faxul unde sa puna actul.
Este suficienta mentionarea in antet a numarului de dosar?

Alte discuții în legătură

A certifica pentru conformitate cu originalul, sub sanctiunea anularii cererii, inscrisurile depuse in sustinerea acesteia addi68 addi68 Am un dosar la instanta de contencios administrativ pentru contestare eliberare din functie. Am primit o comunicare din partea instantei sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate completa un dosar ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am de depus niste acte la un dosar al unui prieten pe care il reprezint in instanta, el fiind plecat definitiv din Romania. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Dosar inregistrat de doua ori. se cere conexarea ? calin_andrei calin_andrei Dragii mei, Am patit asa: castig dosarul in fond si debitorul face cerere in anulare ([i]OUG 119/2007[/i]). Dar cum o face.. trimite actiunea prin fax la ... (vezi toată discuția)