avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina

Buna ziua,

Acum 2 saptamani am avut un incident rutier ,care din fericire sa soldat fara victime,dar masina mea a fost avariat foarte rau si intra la dauna totala,si din cate am inteles de la asigurari suma pe care o voi primi va fi mult mai mica decat valoarea masini , neputand sa imi cumpar una asemanatoare.Intrebarea mea este urmatoarea: Pot sa il dau in judecata pe cel vinovat de accident si sa cer restul de bani de care am nevoie pentru a-mi cumpara alta masina? Pot sa cer daune morale de pe urma accidentului chiar daca eu nu am suferit nicio leziune ... mentionez ca aproximativ o saptamana am fost in stare de soc si depresie .
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 20:10, 10 Mai 2012
Buna seara! Probabil ca societateta de asigurari care urmeaza sa va despagubeasca in baza asigurarii obligatorii invoca valoarea maxima de despagubire. Va puteti adresa instantei cu actiune in pretentii pentru a obliga asiguratorul de raspundere civila si vinovatul de producerea accidentului sa va repare prejudiciul cauzat, in sensul in care veti obtine sumele cuvenite aducerii autoturismului la starea initiala, de dinaintea accidentului. Puteti solicita si acordarea de daune morale, insa acestea nu se acorda in masura in care nu ati suferit un prejudiciu efectiv si care nu este demostrat in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gabriel_vavilov gabriel_vavilov buna ziua, am avut un accident rutier vinerea trecute. cnv mi-a intrat pe contra sens si ne-am ciocnit total. asigurarea lui mi-a facut dosar de dauna si am ... (vezi toată discuția)
Acoperire asigurare ralucaradu ralucaradu Buna seara, Eu lucrez in Belgia, legal, avand rezidenta acolo si eu si sotul meu. Am o masina cumparata si inmatriculata in aceasta tara. Este asigurata ... (vezi toată discuția)
Asigurari geo_ci20 geo_ci20 Buna ziua ma numesc G. Ciorba, si in data de 28, luna curenta, am fost acrosat de catre o masina care mi-a produs pagube in valoare de 1000 ron. am fost ... (vezi toată discuția)