avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sa predau sau nu permisul de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sa predau sau nu permisul de conducere?

In 2008 septembrie am fost depistat savarsind o contraventie in trafic. Am facut contestatie la pv. Un an mai tarziu tribunalul a dat castig de cauza Pol. Rut. Am avut avocat dar el habar nu avea nimic de proces, nici el nici eu nu am primit nimic acasa ca as fi pierdut procesul cu politia. Sarim peste:
Azi 10.05.2012 a venit acasa o recomandata precum ca trebuie sa prezint permisul la politia rutiera urmand ca suspendarea sa inceapa cu data de 18.05.
Cunosc pe cineva care a avut permisul suspendat iar pe durata suspendarii a tinut permisul la el dar nu a condus.
Doresc sa precizez ca in iunie as avea o promisiune ca sofer in Anglia. Intrebarea mea este cum pot eu sa procedez ca sa raman cu permisul in buzunar dar fara a conduce pe teritoriul Romaniei pe timpul suspendarii dreptului de a conduce?
Cel mai recent răspuns: Marcum , utilizator 20:04, 10 Mai 2012
daca nu predati permisul nu este o problema, oricum nu aveti dreptul sa conduceti.
din cite stiu, sanctiunile rutiere sunt recunoscute pe tot teritoriul UE si deci si in UK. o suspendare in Romania este valabila si in UK in masura in care se va face o verificare. exista o conventie europeana in acest sens, nu stiu insa numarul ei. daca o gasesc, revin cu amanunte.
Daca nu predau permisul deci nu ma cauta nimeni pe acasa?
Auzisem eu ceva de directiva aia dar nu este valabil pe tot teritoriul europei inca. Nu stiu exact dar te rog daca o gasesti sa imi spui si mie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat dragos29 dragos29 buna ziua...am permisul de conducere obtinut in romania si pt ca m-am stabilit in anglia l-am schimbat in englezesc. mi-a fost suspendat pt un an acum ceva ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am fost depistat cu 0.54 alcool în aerul expirat ... Mariusmarius81 Mariusmarius81 Bună ziua am fost depistat cu 0.54 alcool în aerul expirat pe austria politia mia zis ca am interdictie doar pe teritoriul austriac întrebare o sa am ... (vezi toată discuția)