avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune copii

Buna seara!Mama mea a murit in cursul acestui an,iar eu si fratele meu vrem sa facem succesiunea imobilului;ce raport si cum se imparte cu tatal nostru,doar noi 3 fiind in concurs?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 20:34, 10 Mai 2012
Sotul supravietuitor dobandeste 1/4 din bunurile sau din cota de bunuri ce apartineau defunctei , daca erau bunuri comune , iar restul , cota de 3/4 o dobandesc descendentii impreuna.
Raportul este de 1/6 din imobil pentru fiecare; !/2 se considera proprietatea sotului inviata iar 1/2 se imparte la mostenitori, adica 1/2 se imparte la trei, rezultand raportul de 1/6..
Tatal va detine 1/2 din imobil in calitate de coproprietar. Din cealalta jumatate, care este de fapt masa succesorala, tatal va primi 1/4, deci 1/8 din intregul imobil, iar copiii vor primi fiecare 1/2 din 3/4, deci 3/8, ceea ce reprezinta o cota de 3/16 din intregul imobil. La final: tatal 5/8 din imobil, copiii cate 3/16.
Art. 972 noul cod civil
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
DUMITRU SI PARANIAC SCPA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune MariaDr MariaDr Cum se realizeaza succesiunea in urmatoarea speta: sot si sotie; sotia decedata; au avut 2 copii, unul decedat ( anterior decesului mamei lui), care are la ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicobold nicobold Buna ziua, Va rog sa imi dati citeva informatii .Tatal meu a decedat si are trei copii. Am depus actele pentru succesiune. Notarul mi-a spus ca mama si ... (vezi toată discuția)
Cote succesorale andrei7radu andrei7radu Buna ziua. O intrebare va adresez. O sa fiu scurt si la obiect, nu vreau sa incurc: Tata, mama, doi copii (parinti casatoriti, copii comuni) Tata > ... (vezi toată discuția)