avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pact comisoriu gr.iv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pact comisoriu gr.iv

In cazul unui contract de inchiriere in care este stipulat un pact comisoriu de grad iv, mai este necesara constatarea de catre instanta a desfiintarii contractului?
In ce conditii poate locatorul sa intre in locatie (fara chei potrivite) si sa 'ridice spre pastrare pana la stingerea datoriilor' bunurile locatarului? Care este articolul care stipuleaza ca valoarea bunurilor nu poate depasi valoarea datoriilor?
Va rog sa imi dati si niste articole pe care sa le citesc in aceasta speta.

Am postat in acest forum datorita naturii penale a accesului locatorului in locatie.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: batzik , utilizator 13:15, 11 Mai 2012
Intr-o situatie similara, cu un contract asemanator, locatarul dat afara din spatiu a cerut interventia Politiei, s-a interesat si la judecatorie, fara rezultat.
De ce ar fi interesata Judecatoria de contractele reziliate intre parti?
Pana aici e bine... mor cu justitia-n mana.
Acum referitor la al doilea aspect... faptul ca a intrat fara chei potrivite si a 'ridicat spre pastrare' bunurile mele? nici pt asta nu e nevoie de executor, politie etc?
Asa ar fi fost legal, dupa cum am mentionat si intr-un mesaj anterior.A fost un fel de a-si face singur dreptate, locatorul.
si ce lege a incalcat locatorul procedand astfel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu de grad iv - decizie iccj - ril? Cabinet avocat Ilie DUMITRU Cabinet avocat Ilie DUMITRU Am si eu o rugaminte si multumesc anticipat colegilor pt ajutor... Stiu ca exista o decizie a Curtii Supreme prin care s-a decis ca si in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gr. iv irina.comardici irina.comardici Buna ziua, In cazul apecificarii urmatoarei clauze: " contractul va fi reziliat de jure fi fara interventia vreunei instante, notificari de punere in ... (vezi toată discuția)