avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cer ajutor urgent - pensie alimentara si iesire din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cer ajutor urgent - pensie alimentara si iesire din tara cu un minor

Buna la toata lumea,

As avea si eu o intrebare la care ma gandesc de mult si ma consolez de mult cu raspunsul v-oi vedea eu ce va fi atunci ... dar pana atunci ma omoara gandul acela negativ ca sa spun asa.Sunt o mamica care ar face tot ce i-ar sta in putinta sa ii fie bine fiului sau ... lucrez in Germania de aproape 2 ani si va spun sincer ca nu mai am putere sa mai stau printre straini fara copil,as vrea sa il am langa mine dar pana anul acesta nu am avut posibilitatea sa il iau cu mine aici :(. Am fost casatorita iar dupa 3 luni tatal copilului si-s dat seama ca e prea mult pentru el acest copil si a plecat de la noi .. cateva luni mai tarziu am decis sa bag divortul iar la divort vreau sa va spun ca nici nu sa prezentat ... sa treminat foarte repede ca nu aveam nimic de inpartit ... Copilasul a ramas la mine iar in sentinta nu scrie decat ca ar trebui tatal sa ii plateasca o pensie alimentara cea ce ... acum in septembrie face baietzelul 4 ani si nu am vazut nimic infine nu asta e important pentru mine important e ca anul acesta vreau sa merg in tara si sa-mi aduc baietelul cu mine.
si tot imi pun intrebarea oare o sa pot sa il scot din tara ? oare nu o sa am nevoie de semnatura tatalui ?

Tin sa precizez ca i-am facut micutzului pasaport fara semnatura sau acordul tatalui . va multumesc
Banuiesc ca v a fost incredintat dvstra din ce relatati, asa ca nu va trebuie acordul sotului sa iesti cu minorul din tara, daca sotul are program vizitare trebuie sa l anuntati unde urmeaza sa mergeti.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In sentinta de divort nu scre ca are program de vizita si nici alte drepturi ... scrie doar ca trebuie sa dea 150 de lei lunar ... Va multumesc tare tare mult !:)
daca pe hot. scrie incredintare minor e ok dac divortul este dupa 1 10 2011 custodia este comuna si aveti nevoie de acordul tatalui
divortul a fost in anul 2009 si scrie ca imi este incredintat mie minorul si doamne multumesc ca e asa !!

si app parinti mei imi tot bat capul sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru pensie alimentara, am incercat o data am luat un avocat pentru ca eu trebuia sa ma intorc la munca si vreau sa va spun ca am ramas si cu bani dati si cu buza unflata iar de atunci am spus ca nu mai fac eu asa ceva cat traiesc,avem toti un dumnezeu ... apoi aflasem de la un alt avocat ca, cica nu s-ar putea face nimic in privinta asta pentru ca tatal copilului nu munceste legal munceste la negru si nu e in tara ... as vrea sa stiu chiar nu se poate face nimic in privinta asta ?? (momentan mama mea si tatal meu au grija de micut si de fiecare data cand vine vorba de educarea micutului imi dau peste nas cum ca tatal copilului isi bate joc de noi si eu il las in pace si chestii dinastea nu prea placute )
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire in afara tarii cu minor - ajutor ! myangel myangel Buna ziua. Am o prietena divortata, careia i-a fost incredintata fetita definitiv si irevocabil. Divortul a fost in urma cu trei ani. Tatal nu a deschis ... (vezi toată discuția)
Acordul tatălui (absent și dezinteresat) pentru schimbarea domiciliului copilului Cotoara Kinga Melinda Cotoara Kinga Melinda Am divortat in sentinta mi sa incredintat minorul sa stabilit pensia alimentara ore de vizita flux dar tatal e plecat in anglia nu plateste pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Scoatere minorilor din tara ionela-timofte ionela-timofte Salve, doresc sa stiu si eu daca sora mea in urma divortului poate scoate copii din tara fara accordul tatalui, copii au fost incredintati dinsei si fostul sot ... (vezi toată discuția)