avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajare dupa pensionare pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajare dupa pensionare pentru limita de varsta

Sotul meu s-a pensionat , la limita de varsta.Are dreptul sa se angajeze la o firma particulara?Daca da , care sant condittiile?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:55, 11 Mai 2012
Da, se poate angaja. Nu exista alte conditii decat cele existente si in cazul angajarii unei persoane care nu este la pensie
1. Daca se angajeaza la o firma cu capital privat un pensionar pentru limita de varsta poate cumula pensia cu orice alt venit indiferent de cuantumul acestuia.

2. Conditiile sunt aceleasi ca pentru orice alt salariat.

3. Fiind pensionar nu i se va retine contributia de 0,5% pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pensionar carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate angaja cu CIM de 8 h ( la o societate cu cap. privat ) o persoana care beneficiaza de pensie, daca a fost pensionat inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta GinaAnghelache GinaAnghelache Persoanele (angajati in sistemul privat) care au iesit la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, pot cumula pensia cu salariul? Va ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare! Victor26 Victor26 Am implinit 50 de ani. Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta deoarece am handicap grav, dobandit in copilarie. Lucrez in mediul privat, in ... (vezi toată discuția)