avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intrebare

Am urmatoarea situatie la o Asociatie de proprietari :
un locatar are un debit de sa zicem 1200 lei si refuza sa plateasca penalitatile care au fost calculate pentru aceasta suma,spunand ca nu esle legal.Cum procedez in continuare?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:07, 12 Mai 2012
Calculati in continuare penalizari conform sistemului propriu adoptat de Comitetuil executiv al asociatiei asa cum prevede Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Presedintele asociatiei poate sa-i trimita o notificare cu sumelor de plata si sa-i acorde un termen de 10-15 zile in care sa achite, precizand ca in caz contrar va deschide actiune in instanta.
Tot presedintele poate sa instituie privilegiu imobiliar la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pe acel apartament, pentru sumele datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar angcris angcris cum se instituie privilegiul imobiliar ? trebuie sa avem o sentinta judecatoreasca impotriva debitorului ? (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)
Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)