avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului?

as vrea sa raman insarcinata dar am contract cu 2 ore pe zi per nedeterminata de la 1 nov 2011,m-am danit sa fac un master la stat din toamna sau sa mai dau la o facult de sta pt a putea beneficia de concediu daram implinit in nov 17 2011 26 ani,ce modalitati sunt pt a beneficia de concediu de 2 ani pt copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:22, 14 Mai 2012
Nu are importanta ca aveti contract de munca cu timp partial. Esential este sa aveti venituri supuse impozitarii pe o perioada de 12 luni anterior datei nasterii.
1) chiar si cu acele 2 ore pe zi din contract se poate beneficia de indemnizatie crestere copil,ptr ca si acele 2 ore/zi se ia in considerare ca obtineti venituri,insa trebuie sa stiti ca inaintea nasterii copilului trebuie sa aveti realizate venituri pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
2) puteti sa faceti si facultate,si master,chiar daca aveti peste 26 ani,nu conteaza ce varsta veti avea,puteti sa obtineti indemnizatie crestere copil daca sunteti studenta si la fel trebuie sa dovediti ca in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului erati studenta.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Legea nu prevede o varsta maxima la care se aproba CCC si nici un program de lucru anume (poate sa fie si cu timp partial).
multumesc pt lamuriri,deci sa inteleg ca daca nu mai dau la master sau facultate,si am acest contract de 2 ore pot sa intru in ccc cu acel minim de 600 lei pe care ii da statul,nu am mentionat in primul text dar sunt interesata sa iau acesti bani deoarece contractul meu are ca suma lunara 176 lei,in nov 2012 fac un an de contract daca as naste dpa ac perioada sunt indreptatita la aceste venituri?va multumesc
Da, minimul cuantumului indemnizatiei pentru CCC este de 600 lei lunar (la care se mai adauga si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar).

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil, studenta miiru92 miiru92 Buna ziua, Sunt studenta la Master zi, bugetat de stat si sunt insarcinata in 10 saptamani, pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului in situatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)