In data de 07.05 am anuntat conducerea societatii unde lucrez intentia de a demisiona cu preavizul legal.Mi-au comunicat ca termenul legal este de 20 de zile.Le-am inaintat cererea .....
Ulterior(nu cred ca sunt importante motivele mele) mi-am reconsiderat pozitia si vreau ca ultima zi in firma sa fie de ex. 18.05 inainte de ce convenisem.
La ce riscuri ma supun conform legislatiei muncii?Sau in final este vorba de o chestiune de acord intre parti?Neavand o pozitie de conducere in firma......multumesc tuturor celor care vor lua discutie la speta.
Termenul legal al preavizului este cel inscris in contractul individual de munca.
Este o chestiune de punere de acord, angajatorul putand renunta total sau partial la efectuarea preavizului (art.81 alin.7 c.mun.).
Daca angajatorul nu este de acord cu solicitarea dv si nu va mai prezentati la program pana la terminarea preavizului, puteti fi sanctionat pentru absente nemotivate insclusiv cu desfacerea disciplinara a contractului de munca.
Termenul legal de 20 zile intra in discutie daca exista un act aditional la contractul individual de munca ,in conditiile in care CIM a fost intocmit inainte de modificarea legislatiei pentru preaviz de 20 zile.Daca nu exista acest act aditional semnat de ambele parti,va puteti folosi de aceasta omisiune a firmei si negociati sa accepte preavizul de 15 zile.
Daca este vorba despre termenul maxim al duratei de preaviz acesta este de 20 de zile lucratoare .. in mesajul initial s-a facut referire la un termen de 20 de zile ... ceea ce ar presuoune deja incheierea unui act aditional la c.i.m... intr-un , potrivit vechilor reglementari termenul era de 15 zile calendaristice pentru preavizul in cazul demisiei persoanelor care aveau functii de executie.
Preaviz de 90 zile
lugtimpoli
Buna,am la contractul meu de munca un act aditional care specifica ca preavizul meu este de 90 zile.Daca vreau sa nu stau toate cele 90 zile,si doar 15,pot sa ... (vezi toată discuția)
Demisia .
MARIUSIF
In cazul in care in contractul individual de munca incheiat intre mine si anagajator , inainte de intrarea in vigoare a legii 40/2011 ( contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Preaviz
ciprianst
As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme:
- angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)