1. Permisul de conducere mi-a fost suspendat 30 de zile pentru nerespectarea culorii rosii la semafor.
2. Am fost surprins conducand in perioada cand permisul era suspendat - re. art 86, alin.2, OUG 195/202.
3. Mi s-a intocmit dosar penal. Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale (in temeiul art.230 si art.10 lit b din Codul de procedura penala). In baza art.91 lit.c C.P. mi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ "AMENDA" in suma de 1000RON. Am platit amenda.
4. Politia Zalau (seful Serviciului Rutier) "constatand ca sunt indeplinite conditiile legale, in baza art. 103 alin 1 lit c din OUG 195/2002, republicata, dispund suspendarea dreptului de a conduce a numitului... pe o perioada de 90 zile..."
INTREBARE: Este corecta decizia de la 4?
Am textul la care se face referire, dar cred ca in cazul meu permisul trebuie sa-mi fie inapoiat.
la inscrierea ptr sustinerea testului trebuie sa ai dovada inlocuitoare in original, copie carte de identitate, copie dupa dovada ca ti-ai achitat amenda si copia procesului verbal (in cazul tau cred ca este vorba de hotararea procurorului de NUP si aplicarea amenzii penale).
inscrierea si testarea se fac in aceeasi zi, cel putin asa este in Buc. (ora 8 inscriere, ora 9-9.30 testul). rezultatele se dau pe loc. treb. sa fie 2 politzai prezenti la testare care sa supravegheze sala. dupa finalul testului, se iau 2 "impricinatzi" drept martori din sala si se verifica fisele cu o chestie tip grila. se anuntza " castigatorii ", cei care nu au luat testul sunt invitatzi la urmatoarea sesiune/uni de examinare cu indemnul sa mai puna mana pe "carte". pe dovada inlocuitoare se inscrie nr. de rezultate corecte inregistrate la test.
si eu am facut niste simulari inainte de test pe diverse site-uri si am constatat ca eram cam "praf" la legislatie, dand raspunsurile mai mult din "experienta si practica" si din acest motiv te-am sfatuit sa recitesti regulam. si oug 195. personal, recunosc ca nu am mai recitit regulamentul de cand am luat permisul prin '91, si cred ca majoritatea dupa ce isi iau permisul nu mai recitesc niciodata regulamentul decat in situatii de acest gen, retinerea permisului s-au in caz de alte evenimente nedorite (amenzi) (am circulat corect !! cu ce am gresit ??? sunt nevinovat !!!! :(( ).
nu imi ramane decat sa iti doresc succes la test si iti garantez ca dupa aceasta experienta vei fi mai atent la culorile semaforului ! :dance3:
@cyan :thumbup:
Am vorbit la telefon cu un jurist - are aceasi parere ca si tine privind interpretarea art 103 (1) lit c - conditia de dupa ultima virgula se aplica numai in cazul 2. Asa ca adio sperante....
Dar voi face asa:
- dau si iau testul 13/15
- ma duc in audienta la seful serviciului rutier
- vad ce zice legat de reducerea perioadei de suspendare (dar cam stiu deja)
ce ai facut pan l urma?ai luat NUP si ai vut permisul suspendat pe 90 de zile?in aceiasi situatie sunt si eu.Sfaturi pentru declaratii?in prezent am refuzat sa dau vreo declaratie.Pareri?sfaturi ?