avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Lucrez in turism, la o societate de 1 an zile, in timpul acesta nu am beneficiat de concediu de odihna, am lucrat ore suplimentare,nu mi`a fost respectat programul de lucru si bineinteles nici salariu nu mi l`au dat pe tot.Am vorbit cu ei sa primesc banutii pt ceea ce am lucrat si concediu de odihna si am ajuns in situatia in care ma obliga sa imi fac cererea de demisie pt ca mi`am cerut drepturile.Vreau sa imi spuneti ce articole din codul muncii au fost incalcate si cum as putea s imi recuperez prejudiciul.Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: mireloi , utilizator 17:00, 14 Mai 2012
Chiar daca Codul Muncii prevede ca salariatul are dreptul sa nu motiveze demisia , insa consider ca in cazul art.81 alin.8 C.mun., salariatul poate invoca motivele de demisie - acele obligatii ale angajatorului prevazute in c.i.m.si nerespecate de catre acesta.

Incetarea c.i.m. se opereaza si se transmite prin REVISAL la ITM.
Mersi pt sfaturi....sper sa imi fie invatatura de minte !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi lucianacristina09 lucianacristina09 Buna ziua, Ce lege se aplica daca vreau sa imi dau demisia la zi, motiv fiind nerespectarea contractului de munca, ca neacordarea concediului de odihna si ore ... (vezi toată discuția)
Bani concediu sweet_disaster17 sweet_disaster17 Buna ziua. Mi-am dat demisia luna trecuta de la o firma privata si nu am primit decat banii pentru zilele lucrate in luna martie. Legal, nu trebuie sa primesc ... (vezi toată discuția)