avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
As dori sa intentez sotului meu divort ( nu mai locuim impreuna de 2 ani) dar el are domiciliul in alt judet( arges) eu in alt judet( valcea).As dori sa depin cerea de divort nu in localitatea in care stau ( horezu)..ci la Valcea.As vrea sa fie usor si pentru mine si pentru el.La jumata te de drum, si ma simt mai in siguranta acolo.
Avand un copil minor dar nu alte buniri de impartit se poate divorta altfel decat la tribunal?.Amindoi suntem de comun acord si vrem ceva repede so fara prea multa bataie de cap
Cel mai ieftin si sigur e prin procedura medierii. La notar in cazul in care sunt minori e posibil sa ramaneti fara bani iar casatoria sa nu poata fi desfacuta.
Mergeti la mediator. Dupa ce veti ajunge la un acord in toate aspectele accesorii divortului se va incheia acordul de mediere. In baza acordului de mediere si al raportului de ancheta psihosociala, instanta competenta va pronunta in camera de consiliu divortul.
Este cea mai comoda procedura. Apelati cu incredere la specialisti.
Nu stiu ce e aceea o mediere si in ce consta ea..ma puteti ajuta cu informati?
As dori un divort simplu, fara multe complicati,ieftin, fara multe bataie de cap.Precizez ca amindoi suntem de comun acort cu divortul..imi reiau numele inaintea casatoriei, si coipul el vrea sa am eu tutela dar si el sa ii viziteaze,sa il ia in vacanta..mai putin financiar pt ca nu are bani nu e angajat pentru moment..Dar as dori totusi stabilirea unei pensi alinentare la care are dreputl de 167 ron( nu sunt sigura)
@ cosminache, va rog sa nu deschideti topic nou pentru acelasi subiect, continuati o discutie inceputa.
Nu postati mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat poti edita mesajul).
Regulamentul il aveti in link, multumesc
www.avocatnet.ro/content/tag...


Medierea este alternativa la un proces in instanta. Faptic, dupa ce ati depus actiune de divort la judecatoria unde ati avut ultimul domiciliu , puteti merge impreuna cu sotul la un mediator, unde, dupa ce ati convenit la aspectele privind desfacerea casatoriei ( si/sau a patajului bunurior comune ) , incheiati un document numit ACORD. Acordul acesta se depune la judecatorie. Instanta de judecata, la prima sedinta, ia act de vointa dumneavoastra consemnata in acord si emite o hotarare judecatoreasca . Asta e tot ! Fara termene, fara avocati, fara alte cheltuieli decat onorariul mediatorului. Avand in vedere ca nu locuiti in Bucuresti , personal nu va pot ajuta, dar va recomand sa consultati Tabloul Mediatorilor de unde sa va alegeti un mediator care sa va rezolve problema !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)
Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Divort la primarie sau notar daca avem copil minor? atraction atraction buna ziua,putem divorta la primarie sau notar daca avem copil?in momentul de fata copilul este cel care ne mai tine impreuna,oricum dupa 8 ani de casnicie nu ... (vezi toată discuția)