avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare cu sau fara tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare cu sau fara tva

Buna ziua,am o intrebare referitoare la modul de facturare,cu sau fara tva in Spania in sensul ca eu am o firma deschisa in Romania,platitoare de tva si inregistrata in registrul intracomunitar.Pana acum o luna am facturat fara tva, acum am schimbat firma si acestia imi cer sa facturez suma plus tva,ei fiind la randul lor platitori de tva.Intrebarea mea este,daca este normal sa facurez cu tva si cum ma poate afecta pe mine acesta masura in afara de faptul ca eu trebuie sa platesc 24% fata de 18%cat e in Spania si daca acest tva se plateste la sfarsitul anului sau in fiecare luna?Va multumesc si astept un raspuns cat de curand!
Cel mai recent răspuns: adytrans , utilizator 17:26, 13 Mai 2012
Noua firma nu este inscrisa ca platitor de TVA? Daca e platitor de TVA, este inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari (ROI)?

Daca indeplinea aceste conditii, nu trebuia sa va ceara sa facturati cu TVA, in situatia in care si el era platitor de TVA in Spania.

Fiti mai explicit!
Imi cer scuze daca nu am fost destul de explicit...cand am spus noua firma,m'am referit la noua companie cu care colaborez acum in Spania,aceasta fiind o companie multinationala de transport si logistica.Inainte am lucrat cu 2 companii de logistica si ptr.acestea am facturat doar suma,cei de acum vor sa le facturez suma+tva si din cate am inteles acum trebuie sa platesc eu acel tva+diferenta de la 18%la 24% cat e in Romania.Eu am aceeasi firma platitoare de tva si inregistrata in registrul intracomunitar deschisa in Romania.Sper ca am fost destul de explicit de data aceasta si astept un raspuns.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 sau doar decontul 300? Carla77 Carla77 O persoana juridica, platitoare de TVA, din Romania, cumpara din Spania de la o alta persoana juridica platitoare de TVA, un frigider de masina, la care achita ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar Brasov9 Brasov9 Buna ziua Un SRL din Romania Platitor sau Neplatitor TVA achizitioneaza bunuri in Germania si plateste TVA la factura 19 %. SRL -ul vinde bunurile ... (vezi toată discuția)
Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)