avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce se intampla daca nu platesc amenda administrativa?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce se intampla daca nu platesc amenda administrativa?

Buna ziua.Daca am primit o ameda administrativa in valoare de 400 lei si nu o platesc ce mi se poate intampla?sau cat timp am sa o platesc?Astept raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:56, 13 Decembrie 2008
Se va trece la executarea silita a dvs.
Buna seara,scuze ca va derajnez din nou dar as mai avea o intrebare ... Cat timp am sa platesc o asfel de amenda?
3 ani este termenul de prescriptie al executarii pedepsei amenzii .
dany_skumpiku a scris:

Buna ziua.Daca am primit o ameda administrativa in valoare de 400 lei si nu o platesc ce mi se poate intampla?sau cat timp am sa o platesc?Astept raspuns.Va multumesc

Ar fi fost util sa ne spuneti cine a aplicat amenda! Desigur, termenul de prescriptie este de 3 ani iar, spre norocul dvs., amenzile nu sunt purtatoare de majorari de intarziere.
Daca executarea silita este de competenta Finantelor, veti primi somatie si titlu executoriu cu termen cert in privinta indeplinirii obligatiei dvs. de plata; in niciun caz nu puteti cere Finantelor termene de gratie pentru plata acestei amenzi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pentru amenzi neplatite a-elena2013 a-elena2013 buna ziua! tatal meu are amenzi neplatite in jur de 9000 lei, iar cand am fost sa platesc impozitul pe apartament mi sa spus ca sa pus sechestru pe apartament. ... (vezi toată discuția)
Amenda neachitata loredana1973 loredana1973 Am preluat o societate,care are o amenda de 500 ron,data de GARDA FINANCIARA,in 2004.Societatea a avut activitatea intrerupta din 2005 pana acum.Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera adriana_ramona adriana_ramona Sotul meu a primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta 120 lei. Aceasta a venit prin posta deoarece a refuzat semnarea procesului verbal. Daca nu ... (vezi toată discuția)