avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consider ceva inuman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consider ceva inuman

M-am despartit de fosta sotie,iar baiatul a ramas la ea si era in clasa a 10 la specializarea mate-info ,iar cand sa treaca in cls a 11 ea la mutat de la specializarea mai sus mentionata la alta specializare fara sa ma intrebe si sa-mi ceara parerea desi el este minor iar eu ii platesc pensie de intretinere pentru copil.
Intrebare :
1. Avea voie fosta sotie sa-l mute pe baiat de la o specializare la alta fara aprobarea mea daca eu ii platesc pensie copilului,iar daca a facut-o era nevoie si de semnatura mea?
2. Ce se poate face acum si daca nu avea voie caror foruri pot sa ma adresez pentru a remedia aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:59, 12 Mai 2012
Pastrarea unei bune comunicari intre parinti, chiar daca nu mai au calitatea de soti este benefica pentru copil si in interesul acestuia. Daca veti considera in orice fel ca interesul superior al fiului dumneavoastra este afectat de aceasta decizie, inainte de a va adresa unor foruri de orice fel, daca este posibil si relatiile cu fosta sotie permit acest lucru, incercati sa clarificati datele problemei amiabil. La nevoie, va poate ajuta un mediator pentru facilitarea comunicarii cu fosta sotie si cu fiul dumneavoastra. Este important motivul pentru care a avut loc aceasta schimbare si cum il afecteaza pe fiul dumneavoastra. Sedinta de mediere ar putea sa va ofere o alta perspectiva asupra schimbarii intervenite si sa va ajute in ceea ce priveste pastrarea unei relatii corecte cu fosta sotie, in folosul tuturor, dar mai ales al fiului dumneavoastra. Alegeti un mediator de pe tabloul mediatorilor (www.cmediere.ro/mediatori). Mult succes! M. Georgescu
1) ati mai intrebat asta desi cf regulamentului de postare, nu va e permis sa adresati aceeasi intrebare de mai multe ori, deschizand subiect nou.

2) intre timp, copilul dvs a devenit major asa ca intrebarea nu cred ca isi mai avea rostul

3) fosta sotie, pt ca ii e incredintat copilul, avea dreptul sa decida fara sa va ceara acordul..

4) la varsta de 16-17 ani, copilul nu avea cum sa fie mutat de mama fara acordul lui, e foarte probabil ca decizia au luat-o impreuna. ( art 498 1 si 2 din noul cod civil)

5) raspund aici nedumerii dvs "nu inteleg de ce nu vreti sa raspundeti atunci pentru ce mai aveti acest sit si luati banii degeaba ? "

nici un utilizator sau consultant nu ia bani ca va raspunde sau ia mai putini bani ca nu va raspunde. Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra

Ar trebui sa revedeti din cand in cand regulamentul
www.avocatnet.ro/content/tag...
Da, avand in vedere varsta minorului este clar ca si-a dat acordul sa fie mutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu brumarik brumarik buna ziua !as dori si eu un raspus,daca ma poate ajuta cineva ...multumesc ! Sunt proprietar de apartament dupa divort(acum 3 ani)eu nu sunt in tara si am ... (vezi toată discuția)
Inregistrata fara sa stiu la usa mea si data la penal Carmen341 Carmen341 Buna ziua,cu stima,mă numesc Paraschiv Dana,de curând am fost reclamată la politie cu dosar penal că vorbeam mai tare in casa mea cu mama,eu având un ... (vezi toată discuția)
Contributie copii tiberiulupoiu tiberiulupoiu am divortat, cei 2 copii au ramas la sotie, eu am platit in contul sotiei30% din salariu, ulterior unul dintre ei a implinit 18 ani si s- a mutat la mine, ... (vezi toată discuția)