avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore ,,suplimentare,,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore ,,suplimentare,,

salut

lucrez la o institutie de stat,in functia de sofer.Din luna sept.2011-dec.2011 am lucrat peste 200 de ore suplimentare ,peste cele 32 ore suplimentare legale pe luna care au fost si platite.ne-au dus cu zaharelul,luna de luna,ca ne va plati, ca ne va da recuperari ,bla bla bla si a trecut atata vreme si nu vreau sa dau satisfactie unor sefi care nu-si fac treaba conf.normelor in vigoare avand in vedere ca si ei sunt angajati la fel ca si mine la o institutie de stat.Daca eram la patron....ma linisteam ca asa e in ROMANIA.dar nici statul nu iti respecta legile date tot de el???
va rog sa ma ajutati cu un sfat ,pentru a incepe sa le demonstram acestor exploatatori ca nu pot sa-si faca de cap la infinit ,crezand ca daca nu cunoastem legislatia pot sa abuzeze noi. Va multumesc si astept sa NE ajutati.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 13 Mai 2012
Sesizati ITM.


:D orele suplimentare la stat nu se ponteaza, daca va vine sa credeti. Trebuie sa existe o decizie a conducatorului institutiei pentru a efectua ore suplimentare, in caz contrar acestea nu se ponteaza. E ca si cum nu ar fi fost efectuate.
Sfatul meu e sa nu mai efectuati ore suplimentare decat in baza unei decizii a conducatorului institutiei, decizie care sa va fie adusa la cunostinta, sa o semnati si sa primiti un exemplar. Dupa ce aveti toate astea mai discutam B-)
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca cititi bine Legea nr.285/2010 veti observa ca munca suplimentara la stat nu se plateste ...
art. 9
(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
.....

Prin urmare, orele suplimentare trebuie sa fie compensate cu timp liber corespunzator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asistenti maternali strgr_mariana strgr_mariana as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna? (vezi toată discuția)
Orele de sarbatori legale anipanga anipanga lucrez in cadrul unei instituti de stat si de la 01 feb nu ne mai platesc orele de sambata /duminica,mentionez ca se lucreaza 12cu 24,cand am cerut liber ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale luciana2004 luciana2004 in sistemul bugetar cum se ponteaza simbata si duminica la program de o zi cu o zi?se pot lua ore suplimentare?multumesc (vezi toată discuția)