avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Telefon defect in amanet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Telefon defect in amanet

Am cumparat acum 3 zile dintr-un amanet un telefon, care s-a dovedit a fi defect #-o . (Suma nu e mare)

Ce pot sa fac in acest caz casei de amanet, si ce poate face acea casa de amanet persoanei care a lasat telefonul defect acolo ? (nu vreau sa fac probleme altcuiva pentru cateva zeci de lei)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:19, 13 Mai 2012
Nu este vorba de cativa lei,aici este vorba de corectitudine,daca nu au oameni care sa verifice un lucru de ce il accepta si mai dau si bani pe el. Daca era un obiect de "aur" facut pe genunchi si costa cateva mii de lei ce se intampla?
Cei de la casa de amanet trebuie sa angajeze persoane care pot verifica daca obiectele lasate acolo sunt bune sau sunt stricate si nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.
Trebuie facuta reclamatie la Protectia Consumatorului, altfel o sa vanda tot felul de troace.
Nu stiu care sunt regulile lor, si cum preiau obiectele. Nu am avut tangenta cu ei.

O reclamatie nu ma deranjeaza sa le fac, oricum au fost nesimtiti la felul cum s-au comportat. Ce se intampla cu cel care i-a prostit ?

Daca nimic, maine sunt la OPC :D
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
DanielMarian, utilizator
Chiar si obiectele electrocasnice trebuie sa aiba un termen de garantie la amanet. Aveti o chitanta si un certificat de garantie?
chitanta...
Pastrati chitanta ca dovada ca ati luat acel telefon de la ei. Mai departe trebuie sa va interesati daca acea firma ofera si termen de garantie. Din cate stiu,o firma de amanet sau alta firma care are produse electrocasnice,ar trebui sa elibereze certificat de garantie,chiar si ptr o luna.
Mergeti la protectia consumatorului si dati acolo o declaratie.

Alte discuții în legătură

Retur in garantie maria v maria v Am cumparat un cuptor de paine. In oferta se aplica o reducere daca se preda la schimb alt obiect electrocasnic vechi. Am predat si am beneficiat de reducere. ... (vezi toată discuția)
Produs stricat in perioada de garantie dobrevasilica dobrevasilica am cumparat un produs electrocasnic care s-a defectat in perioada de garantie si firma nu mai functioneaza,adica la sediul ei si nici la telefon nu mai ... (vezi toată discuția)
Contract de garantie la vanzarea unui bun mobil rahbert rahbert Buna ziua. Acum ceva vreme am cumparat un telefon SH fara garantie, dupa 1 sapt am constatat o problema, dupa inca 2 de batut capul cu problema(credeam ca e ... (vezi toată discuția)