avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare terenuri agricole
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare terenuri agricole

Desi recunoaste ca are dreptul la o suprafata de teren mai mare, primaria spune ca nu exista intreaga suprafata de teren mostenita si o constrange pe mama sa dea o declaratie ca renunta de buna voie la o suprafata de 3700mp pentru ca altfel nu ii elibereaza nici un act de proprietate, nici macar pentru suprafetele certe. Ce poate face mama, si altii ca ea, in aceasta situatie. Ce alternative are? Poate cere despagubire, in ce consta aceasta despagubire pe care legea o prevede? Cum poate sa obtina acte de proprietate pe suprafetele pe care le stapaneste deja?
Va multumesc!
In mod normal, mama dvs. este indreptatita la retrocedarea in natura, iar pentru suprafetele care nu exista are dreptul la echivalent banesc (daca se incadreaza in legea 10/2001 chiar si la titluri de valoare nominala folosite in cadrul procesului de privatizare)...in nici un caz sa nu dea declaratie ca renunta, chiar si in parte, la dreptul ei, atata vreme cat primaria ii recunoaste in totalitate dreptul

>Desi recunoaste ca are dreptul la o suprafata de teren mai mare, primaria spune ca nu exista intreaga suprafata de teren mostenita si o constrange pe mama sa dea o declaratie ca renunta de buna voie la o suprafata de 3700mp pentru ca altfel nu ii elibereaza nici un act de proprietate, nici macar pentru suprafetele certe. Ce poate face mama, si altii ca ea, in aceasta situatie. Ce alternative are? Poate cere despagubire, in ce consta aceasta despagubire pe care legea o prevede? Cum poate sa obtina acte de proprietate pe suprafetele pe care le stapaneste deja?
>Va multumesc!
>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea fondului funciar 18/1991 –obtinere titlu de proprietate. nc26 nc26 Buna ziua, Cei trei mostenitori ai bunicului meu (unul dintre ei fiind tatal meu) ,au primit de la primarie o adeverinta prin care li se confirma dreptul de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire alinaduta alinaduta In 92 mama impreuna cu frati ei au dat o declaratie care suna cam asa \\" declar ca renunt la succesiune acestuia (bunica mea) si ca nu ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren intravilan elenaxyz elenaxyz Buna seara,va scriu despre acest caza putin mai detaliat,poate puteti sa ma ajutati.In 1997 bunicul a vandut 500mp fara Titlu de Proprietate,doar in baza unei ... (vezi toată discuția)