Sunt intr-un proces privind constatare nulitate act. Tatal meu a cumparat acum 18 ani un teren si casele de pe acest teren de la o batrana pe care a ingrijit-o pana la moartea acesteia, ocazie cu care batrana i-a facut si un testament cu restul bunurilor. Cu doi inaintea mortii, (adica la 10 ani de la vanzare) aceasta s-a imbolnavit de Alzheimer si din aceasta perioada a fost inregistrata la medic cu boala respectiva. In acest moment suntem dati in judecata de catre un individ care sustine ca inaintea vanzarii terenului a existat un testament intre el si batrana prin care aceasta ii ceda toate bunurile lui. Intre timp tata a murit, iar noi, cei 5 copii am intrat in proces in locul lui.
Intrebare 1: Daca suntem in posesia dovezii medicale ( adeverinta medicului de familie) prin care se demonstreaza ca batrana este in evidenta medicului cu boala alzheimer la 10 ani distanta dupa vanzarea terenului si emiterea testamentului , ce acte mai trebuie sa aducem si care sunt sansele noastre de castig la proces?
Intrebare 2: Intampinarea pe care eu am facut-o in numele intregii familii trebuie sa o semneze toti membrii? Fratele meu este stabilit in alta tara si nu poate sa vina la proces, ar putea sa trimita o imputernicire sau ceva prin care sa poata fi scuzat ca nu vine?
Va multumesc anticipat!
1. Aveti sanse mari sa castigati, dupa parerea mea (daca actul de vanzare intruneste toate conditiile de validitate). Adeverinta medicala va va fi de mare folos.Ce alte acte mai aveti, de care credeti ca va puteti folosi? contractul autentificat, testamentul si adeverinta medicala cred ca sunt cele mai graitoare. Ce varsta avea batrana la momentul vanzarii? Adeverinta este semnata de un singur medic? (nu uitati ca traim in tara..."tuturor posibilitatilor")
2.Daca aveti pregatire juridica superioara dumneavoastra puteti reprezenta intreaga familie.
Daca nu va angajati un avocat, care sa va reprezinte (toti cei 5 frati), incercati macar sa obtineti o procura speciala de la fratele din strainatate si, alaturi de dvs, sa semneze si fratii din Romania (ori sa va imputerniceasca toti pe dvs)
Batrana avea 74 de ani la data vanzarii, dar pot aduce martori care au cunoscut-o. Adeverinta medicala este semnata doar de medicul din sat, pentru ca cei in varsta de la sate merg cu greu la controlul medical in afara localitatii. Din cate stiam eu, la judecatorie ne putem apara fara avocat (in acest moment nu dispunem de fonduri financiare...trecem printr-o criza mai acuta). Actul de vanzare a fost intocmit la notar si, da, este autentificat.
Discernamant
svixer
Cum poti dovedi ca o persoana nu a avut discernamant cu 4 ani in urma ?
La ora actuala chiar nu are discernamant (nu exista un act in care este pus sub ... (vezi toată discuția)