avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am o matusa care a decedat in 2008. Sotul ei a carui nepoata sunt (a fost fratele tatalui meu ) a decedat in 2012.Matusa este trecuta pe titlul de propietate impreuna cu un frate de mama al ei (decedat inaintea ei ,nu are copii).Printre acte exista si un act notarial emis in 1975 prin care fratele renunta la casa lasand -o unica mostenitoare pe sora. Matusa mai are o sora de tata.Aceasta s-a interesat la un avocat si i s-a spus ca ar avea dreptul la trei parti si eu la o parte din mostenire.Problema e ca dumneaei vrea neaparat sa intre in posesia mostenirii .Eu i-am explicat ca nu am banii necesari inceperii actiunii insa dansa nu prea intelege.As vrea sa stiu daca poate sa -si ia partea de mostenire, care i se cuvine fara sa fiu si eu implicata iar cand o sa pot sa intru si eu in posesie pe ce mi se cuvine.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:17, 14 Mai 2012
Lipsa mijloacelor financiare pentru a solutiona aceasta situatie nu constituie un impedimend cu conditia sa fiti bine informata. In prezent exista posibilitatea se a solutiona partajul succesoral pe calea medierii recuperand astfel taxa de timbru platita in instanta.
paundaniela a scris:

Matusa mai are o sora de tata. Aceasta s-a interesat la un avocat si i s-a spus ca ar avea dreptul la trei parti si eu la o parte din mostenire.

Nu cred ca este corect.

Eu vad ca dvs. aveti jumatate. Si cealalta jumatate o are sora de tata a "matusii" (care nu va este matusa, ci sotia unchiului - adica alta ...poveste juridica, chiar daca dvs. ii spuneati "tusica" sau cine stie cum).

Amanuntele fac diferenta. Or, din ... ordinea inmormantarilor si ceea ce mai povestiti dvs. aici (sora de mama si frate de tata) mie imi rezulta ca dvs. aveti jumatate. Daca exista o eroare sau daca lipseste vreun amanunt din povestea dvs., atunci si rezultatul pe care il vad eu ar putea fi eronat.

Din aceasta pricina, v-as sfatui sa nu luati de bun ceea ce spune avocatul celeilalte parti, ci sa verificati ceea ce spune el impreuna cu avocatul dumneavoastra.

Medierea este buna in masura in care plecati la drum in cunostinta de cauza. Altminteri, daca plecati de la credinta gresita ca aveti doar un sfert, o sa constatati intr-o zi ca ati PLATIT solutia "ieftina" a medierii cu jumatate din ceea ce vi s-ar fi cuvenit!. (si o sa ramaneti cu un gust amar in locul unei solutii satisfacatoare pentru ambele parti - asa cum ar trebui sa fie o mediere).
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire dupa bunic si tata etepisi etepisi BUNA DIMINEATA.NU DE MULT AM INTRAT [PE FORUM SI AM PUS 2INTREBARI,DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS. IN URMA CU 3 ANI TATA A DECEDAT.MAMA A DEZBATUT ... (vezi toată discuția)