avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca am renuntat la judecata acum trei ani mai pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca am renuntat la judecata acum trei ani mai pot redeschide procesul?

Buna seara! Daca am renuntat la judecata cauzei avand ca obiect pretentii in urma cu 3 ani fata de o persoana, mai pot redeschide procesul? Si daca da, cum pot face asta? De ce am nevoie? Va multumesc!
Daca actiunea dvs vizeaza acelasi obiect ca si cauza in care ati manifestat interesul de a renunta la judecata,nu mai puteti redeschide proces,deoarece opereaza autoritatea de lucru judecat
Puteti depune o noua cerere de chemare in judecata daca nu ati renuntat decat la judecarea cauzei si n nu la insusi dreptul pretins.
...si daca nu s-a prescris....
Corect, dreptul la actiune cu privire la anumite drepturi nu mai poate fi exercitat daca s-a implinit termenul de prescriptie . Daca este vorba despre un drept de creanta de pilda, si au trecut deja 3 ani , chiar avand dreptul de a introduce o noua actiune , ulterior introducerii se poate constata prescriptia cu consecinta respingerii cererii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la proces Kolea41 Kolea41 In anul 2010 am deschis actiune in baza Legii 221/2009 si tot in 2010 am renuntat la proces dupa ce a intervenit OUG 62/2010 si Decizia Curtii ... (vezi toată discuția)
Daca sunt citat in proces pot sa nu ma prezint ? marinus1967 marinus1967 Am fost citat in calitate de creditor in proces cu o firma. Intre timp problema mea a fost rezolvata. Nemaiavind probleme cu firma respectiva pot sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la drept in somatia de plata romibaro romibaro pe parcursul procedurii speciale a somatiei de plata, poate creditorul sa renunte la insusi dreptul pretins? (vezi toată discuția)