avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... renuntare la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

renuntare la proces

In anul 2010 am deschis actiune in baza Legii 221/2009 si tot in 2010 am renuntat la proces dupa ce a intervenit OUG 62/2010 si Decizia Curtii Constitutionale cu privira la art.5.. cu privire la daune morale .. In cererea de renuntare am specificat ca nu renunt si la drepturi.. Intrebare : daca se mai poate reveni la proces dupa 6 ani pe alt capat de cerere si anume despagubiri materiale .care nu au fost solicitate distinct in 2010 . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:23, 9 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Pai, am specificat ca am introdus actiunea in 2010 deci in termen ,dar am renuntat la proces din motivele aratate tot in 2010. dar nu si la drepturi Daca se poate redeschide actiunea , asta am intrebat...
~ Conținut șters la cerere ~
Dreptul material la actiune se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit de lege.[Art.2.500(1)NCC].Termenul de prescriptie este de 3 ani, daca legea nu prevede alt termen.[Art.2517 NCC].Ca atare, s-a prescris dreptul material al dvs. la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu o societate in insolventa robobici robobici Am aflat dupa portalul instantelor de judecatain data de 03,09.2014 ca o fosta societate care livra caldura in orasul in care am avut domiciliul si care este ... (vezi toată discuția)
Suspendarea prescriptiei extintive emil6702 emil6702 Buna ziua. Procesul pe cale de Ordonanta Presedintiala suspenda prescriptia extintiva? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Daca am renuntat la judecata acum trei ani mai pot redeschide procesul? iulian20121971 iulian20121971 Buna seara! Daca am renuntat la judecata cauzei avand ca obiect pretentii in urma cu 3 ani fata de o persoana, mai pot redeschide procesul? Si daca da, cum ... (vezi toată discuția)