Am certificat de mostenitor (mostenitor al bunicilor, tatal meu fiind decedat) prin care imi revine 1/5 din mai multe parcele de teren. Cu multi ani (10-15 ani) inainte de a obtine acest certificat, un unchi de-al meu si-a construit o casa pe una din parcele. Acum vrea sa iasa din indiviziune cu acea parcela, spune el ca are nevoie de intabulare pentru a trage gaz. Vrea ca eu sa renunt la 400 mp intr-o zona excelenta, fara ca el sa-mi cedeze alti 400 mp intr-o alta zona in care mi-as putea construi o casa. Intr-un final, ca sa rada de mine, a spus ca ultima lui oferta e ca cei 400 mp de teren pe care-i vreau vor avea 1m latime si 400 m lungime. Spune ca doar el are dreptul la pamantul de langa casa pentru ca are si autorizatie de constructie si semnatura mea ar fi doar o formalitate. De vreme ce 1/5 din curtea casei sale imi apartine conform certificatului de mostenitor, e posibil ca el sa aiba autorizatie de constructie? Cum nu ma pot intelege cu el, ce pot face pentru a obtine cei 400 mp in alta zona, in care prin certificatul de mostenitor deja mi se cuvin 1000 mp?
Nu faceti nici o tranzactie pana nu evaluati situatia din toate punctele de vedere,unchiul dvstra ar putea sa va ofere un pret care sa nu reflecte valoarea reala a terenului,luati legatura cu un avocat care sa va indrume si sa va reprezinte in tot acest demers.
Deschidere teren
ali77mada
Buna seara!
Stam intr-o curte cu un unchi ( case diferite sunt 2 parcele de teren) iar acesta a decedat anul acesta!Terenul a fost cumparat de unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren
smara_radu
salut!
am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns: suntem 3 prieteni si dorim sa cumparam un teren (terenul este de 2700 mp, deci rezulta cate 900 mp de ... (vezi toată discuția)