avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Am certificat de mostenitor (mostenitor al bunicilor, tatal meu fiind decedat) prin care imi revine 1/5 din mai multe parcele de teren. Cu multi ani (10-15 ani) inainte de a obtine acest certificat, un unchi de-al meu si-a construit o casa pe una din parcele. Acum vrea sa iasa din indiviziune cu acea parcela, spune el ca are nevoie de intabulare pentru a trage gaz. Vrea ca eu sa renunt la 400 mp intr-o zona excelenta, fara ca el sa-mi cedeze alti 400 mp intr-o alta zona in care mi-as putea construi o casa. Intr-un final, ca sa rada de mine, a spus ca ultima lui oferta e ca cei 400 mp de teren pe care-i vreau vor avea 1m latime si 400 m lungime. Spune ca doar el are dreptul la pamantul de langa casa pentru ca are si autorizatie de constructie si semnatura mea ar fi doar o formalitate. De vreme ce 1/5 din curtea casei sale imi apartine conform certificatului de mostenitor, e posibil ca el sa aiba autorizatie de constructie? Cum nu ma pot intelege cu el, ce pot face pentru a obtine cei 400 mp in alta zona, in care prin certificatul de mostenitor deja mi se cuvin 1000 mp?
Daca nu va puteti intelege "de vorba buna", astfel incat sa faceti partaj voluntar la notariat, va trebui sa-l actionati in judecata.
Nu faceti nici o tranzactie pana nu evaluati situatia din toate punctele de vedere,unchiul dvstra ar putea sa va ofere un pret care sa nu reflecte valoarea reala a terenului,luati legatura cu un avocat care sa va indrume si sa va reprezinte in tot acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere teren ali77mada ali77mada Buna seara! Stam intr-o curte cu un unchi ( case diferite sunt 2 parcele de teren) iar acesta a decedat anul acesta!Terenul a fost cumparat de unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Limite constructie casa laurentiuu laurentiuu Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren smara_radu smara_radu salut! am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns: suntem 3 prieteni si dorim sa cumparam un teren (terenul este de 2700 mp, deci rezulta cate 900 mp de ... (vezi toată discuția)