salut!tatal meu a trimis un dosar la CEDO in legatura cu pensia de magistrat ce i a fost refuzata de instantele din Romania la inceputul lui 2010 datorita faptului ca functia de instructor cu probleme juridice nu era echivalata cu functia de consilier juridic.exista precedent al altei persoane careia i a fost admisa cererea respectiva precum si adeverinta de la UNPR fosta UNCAP cum ca functia de instructor cu probleme juridice a fost corespondentul functiei de consilier juridic principal de la unitatile de stat.nu am primit nici un raspuns,(tatal meu a decedat anul trecut,am drept de mostenire deoarece daunele cerute sunt retroactive)si nici nu stiu unde pot cauta raspunsuri cu privire la problema.unde pot cauta informatii si ce sanse am in continuare,multumesc!
Până la precedente, consider că ar trebui lămurite niște aspecte privind termenul în care se poate introduce o aplicație.
Dvs ați expus următoarea situație:...in legatura cu pensia de magistrat ce i a fost refuzata de instantele din Romania la inceputul lui 2010
Or, în conformitate cu Articolul 35 al Convenției, în care se arată condițiile de admisibilitate ale Cererii : Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum se
înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de 6 luni,începând cu data deciziei interne definitive.
Astfel, ar trebui, mai întâi, să lămuriți problema celor 6 luni, deoarece, astfel cum reiese din situația arătată, termenul a fost epuizat.
Cedo
Ramona1982
care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (vezi toată discuția)