avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plangere la CEDO pt recunoasterea pensiei de magistrat
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plangere la CEDO pt recunoasterea pensiei de magistrat

salut!tatal meu a trimis un dosar la CEDO in legatura cu pensia de magistrat ce i a fost refuzata de instantele din Romania la inceputul lui 2010 datorita faptului ca functia de instructor cu probleme juridice nu era echivalata cu functia de consilier juridic.exista precedent al altei persoane careia i a fost admisa cererea respectiva precum si adeverinta de la UNPR fosta UNCAP cum ca functia de instructor cu probleme juridice a fost corespondentul functiei de consilier juridic principal de la unitatile de stat.nu am primit nici un raspuns,(tatal meu a decedat anul trecut,am drept de mostenire deoarece daunele cerute sunt retroactive)si nici nu stiu unde pot cauta raspunsuri cu privire la problema.unde pot cauta informatii si ce sanse am in continuare,multumesc!
Stimat forumist,

Până la precedente, consider că ar trebui lămurite niște aspecte privind termenul în care se poate introduce o aplicație.

Dvs ați expus următoarea situație:...in legatura cu pensia de magistrat ce i a fost refuzata de instantele din Romania la inceputul lui 2010

Or, în conformitate cu Articolul 35 al Convenției, în care se arată condițiile de admisibilitate ale Cererii :
Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum se
înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de 6 luni,începând cu data deciziei interne definitive.

Astfel, ar trebui, mai întâi, să lămuriți problema celor 6 luni, deoarece, astfel cum reiese din situația arătată, termenul a fost epuizat.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
andreigrigoriu, moderator
salut,caile interne au fost epuizate.
Domnule, intrebarea mea a fost când, nu dacă.

Mai precis când a fost epuizat recursul, aceasta fiind calea definitiva de atac fața de spata dvs.
in noiembrie 2009 la curtea de apel Bucuresti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo Ramona1982 Ramona1982 care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (vezi toată discuția)
Este admisibila o cerere la cedo ??? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca printr-o hotarare sunt stabilite niste drepturi, si in faza executionala din motive ilegale cel intreptatit nu poate intra in posesia dreptului ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut un litigiu de munca in care la Tribunal actiunea a fost admisa, la Curtea de apel a fost ... (vezi toată discuția)