avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... documente necesare pentru cumpararea unui imobil de ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

documente necesare pentru cumpararea unui imobil de catre o institutie publica

acte necesare
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:32, 18 Mai 2012
Actele necesare tranzactionarii imobilelor:

- titlul de proprietate al vanzatorului (contract de vanzare cumparare, certificat de mostenitor, hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, ...)
- documentatia cadastrala avizata de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in a carui raza teritoriala se afla situat terenul
- incheierea de intabulare
- certificatul fiscal al vanzatorului (emis de autoritatea fiscala- directia de impozite si taxe- pe raza careia se afla imobilul)
- actele de identitate ale vanzatorului si cumparatorului
In completarea lui Carmen: Orice vanzare - cumparare de imobil in Romania se face prin incheierea unui act autentic la notarul public. Atentie la calitatea celui care reprezinta institutia publica, este absolut necesar sa aiba capacitatea / calitatea legala de a reprezenta institutitia publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren mihai_14 mihai_14 Buna seara! Este obligatorie intabularea dupa obtinerea, hot care sa tina loc de act autentic? In cat timp se face si ce documente sunt necesare ? Va ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)