avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce inseamna \"rãspunde pentru viciile ascunse ale ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce inseamna "rãspunde pentru viciile ascunse ale bunurilor amanetate" ?

Am lasat astazi in amanet un laptop. am semnat contractul, chiar daca in el era urmatoarea fraza: "răspunde pentru viciile ascunse ale bunurilor amanetate".

Ce mi se intampla daca de astazi inainte, cei de la amanet gasesc un defect hardware/software de care nici eu nu stiam ? Pot fi tras la raspundere pentru asa ceva ? Daca da, in ce mod ?

Suma nu este mare, 500 RON.

Am nevoie de un raspuns urgent. Va multumesc!
E o clauza prin care se protejeaza de o eventuala reclamatie a clientului care va cumpara laptopul (daca dvs. nu il veti rascumpara).
Daca dvs. stiti ca nu are niciun defect sau ati declarat caracteristicile corect (in caz ca vi s-au cerut) nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Mai e un aspect: e foarte vaga sintagma ''viciu ascuns''. Daca functiona cand l-ati lasat la ei (banuiesc ca l-au verificat) nu are de ce sa va fie teama, in opinia mea.
sa fie sanatos cel care-l cumpara si nu-l verifica asa cum la fel sa fie si cei la care la-ti amanetat! daca va convine sa pierdeti bunul pentru 500 de lei, nu mai aveti nicio obligatie.
Nu am de ales. Am nevoie de bani.
Deci sa inteleg ca pot sa stau linistit ?

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Ares-3, moderator
Si eu, ca si grio_p, zic ca da. Suma este foarte mica pentru un laptop iar vicii ascunse se potriveste mai degraba unui produs nou decat unuia de la amanet.

Orice posibila actiune a ANPC ar fi indreptata impotriva firmei, nu impotriva dvs. - laptopul devine proprietatea lor daca nu il rascumparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu vicii cristina.botezatu cristina.botezatu Buna ziua, Ma aflu in postura de vanzator al unui apartament cu 2 cam. si totodata de cumparator al altuia mai mare. Am o intrebare in calitate de ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns - probleme imobil cumparat xtheodor xtheodor Buna ziua, In cursul anului trecut am achizitionat un apartament care la prima vedere se potrivea perfect nevoilor mele. Am discutat destul de mult cu ... (vezi toată discuția)