Am lasat astazi in amanet un laptop. am semnat contractul, chiar daca in el era urmatoarea fraza: "răspunde pentru viciile ascunse ale bunurilor amanetate".
Ce mi se intampla daca de astazi inainte, cei de la amanet gasesc un defect hardware/software de care nici eu nu stiam ? Pot fi tras la raspundere pentru asa ceva ? Daca da, in ce mod ?
E o clauza prin care se protejeaza de o eventuala reclamatie a clientului care va cumpara laptopul (daca dvs. nu il veti rascumpara).
Daca dvs. stiti ca nu are niciun defect sau ati declarat caracteristicile corect (in caz ca vi s-au cerut) nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Mai e un aspect: e foarte vaga sintagma ''viciu ascuns''. Daca functiona cand l-ati lasat la ei (banuiesc ca l-au verificat) nu are de ce sa va fie teama, in opinia mea.
sa fie sanatos cel care-l cumpara si nu-l verifica asa cum la fel sa fie si cei la care la-ti amanetat! daca va convine sa pierdeti bunul pentru 500 de lei, nu mai aveti nicio obligatie.
Si eu, ca si grio_p, zic ca da. Suma este foarte mica pentru un laptop iar vicii ascunse se potriveste mai degraba unui produs nou decat unuia de la amanet.
Orice posibila actiune a ANPC ar fi indreptata impotriva firmei, nu impotriva dvs. - laptopul devine proprietatea lor daca nu il rascumparati.