avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs ordonanta presedintiala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs ordonanta presedintiala?

Sunt intr-un proces prin care solicit prin ordonanta presidentiala recuperarea minorului (pe care tatal lui l-a luat de la domiciliul meu, fara acordul meu, in urma cu o luna). Deja am avut trei infatisari, ultima dintre ele fiind cu interogatoriu si martori. Am avut termene foarte scurte, de o saptamana. Acum vineri urmeaza sa se faca judecata pe fond si apoi sentinta. Desi de multe ori pana acum i-am tot spus tatalui sa imi dea copilul, tot a zis ca nu...acum mai ca ar cadea la o intelegere. Saptamana asta ma intalnesc cu avocatul, insa pana atunci am niste intrebari.
El (tatal copilului) tot imi spune ca va face recurs la decizia judecatoreasca apoi contestatie in anulare, asa ca fetita va mai ramane la el cel putin o luna. Pe de o parte ma ameninta cu asta, pe de o parte imi zice sa cad la o intelegere acum.
Intrebarile mele sunt: oare de ce ar cadea el la o intelegere tocmai acum? In caz ca pierde l-ar pune la plata cheltuielilor de judecata?
In caz ca pierde, sentinta este executorie? Adica eu ma duc si pot lua copilul, sau trebuie sa astept ca poate el va face recurs/apoi contestatie in anulare si altele???

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
nicoletik, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletik , utilizator 21:03, 14 Mai 2012
Cel care pierde trebuie sa plateasca cheltuielile judecatoresti (daca asa dispune instanta) si sentinta de recuperare a minorilor este executorie imediat ce este emisa, indiferent daca este aplicat recursul sau nu
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pun in executare o hotarare referitoare la custodie minori mesmeea mesmeea In urma recursului pe ordonanta presidentiala obtinuta se tata in lipsa mea din tara am castigat , in sensul ca s-a admis recursul ramanand in vigoare ... (vezi toată discuția)
Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa conventie la notar in acest sens nerespectata diana68 diana68 Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate judecatoreasca ? ce se poate face ? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, Ma aflu in proces cu tatal biologic al minorei, tema fiind [b]program vizita minor[/b]. Minora mi-a fost incredintara exclusiv mie. In ceea ce ... (vezi toată discuția)