avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantii materiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantii materiale

Buna ziua!

Am lecturat L.22/1969 pentru a redacta un contract de garantii materiale si a retine din venitul salariatilor-gestionari garantia aferenta, dar tot nu mi-am dat seama cam ce procent pot sa le retin. #-o

Art.12 alin.2 prevede: "Pentru gestionarii retribuiti pe baza de cota procentuala, cuantumul minim al garantiei in numerar va fi echivalent cu castigul mediu pe o luna, iar cel maxim cu castigul mediu pe 3 luni".

Daca salariatul-gestionar are in gestiune produse in valoare de sute de milioane si un castig mediu pe 3 luni de 7500 ron, cat am voie sa-i retin din salariu pentru constituirea garantiei?

Tinand cont de valoarea mare a produselor pe care le are in gestiune, pot sa ii retin 20% din salariu? :)
Sau doar 10%, conform art.13 al L.22/1969? :(

Va multumesc anticipat pentru pareri si solutii.



Cel mai recent răspuns: fly333 , utilizator 09:41, 27 Ianuarie 2011
pai cel mai simplu ar fi sa se plateasca comisioane din incasari si nu din vanzari.Cu stima1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantie materiala gestionar mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! ati putea sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul retinerii garantiei materiale pt. gestionari? Mai e valabila cota de 1/10 din salariu ? ... (vezi toată discuția)
Garantie de gestiune MARIA-JASMINE MARIA-JASMINE Este legal sa se retina garantie de gestiune din concediul medical? (vezi toată discuția)